Video Proteste şi ore ţinute în curtea şcolii, la un colegiu din Craiova. Elev: Nu avem săli de clasă | FOTO, VIDEO

Orele au fost ţinute, marţi, în curtea şcolii la un colegiu din Craiova. Profesorii spun că elevii vor face ore afară şi în zilele următoare pentru că sunt suficiente săli de clasă. Cadrele didactice dau vina pe primărie, care a dat o clădire a şcolii unui alt liceu.

658 afișări

La Colegiul „Ştefan Odobleja” din Craiova elevii şi profesorii au oprit, marţi, pentru câteva ore, cursurile pentru a protesta în faţa unităţii şcolare. Aceştia sunt nemulţumiţi după ce Consiliul Local Craiova a dat anul trecut o clădire a colegiului unui alt liceu, astfel că spaţiul este acum insuficient.

Potrivit profesorilor, sunt 31 de clase de elevi şi 16 săli. Tot din cauza lipsei spaţiilor, şi durata orelor de curs a fost redusă de la 50 la 40 de minute.

„Nu avem săli de clasă şi situaţia asta este foarte delicată. Copiii stau aici pentru că nu au intre să intre. Nimeni nu vrea să rezolve acesată chestiune. Vom protesta până când ne vor da clădirea înapoi. Anul trecut a fost la fel, am stat mai mult cu ghizidanele în spate, dintr-o clasă în alta cu ghiozdanele în spate. Sunt orele de 40 de minute, asta nu este posibil. Eu susţin bacalaureatul anul acesta şi nu mi se pare normal să avem ora de 40 de minute, incluisv la disciplinele de examen, cum ar fi istoria şi româna. În 40 de minute nu este timp de nimic", a spus Mirela Glăvan, reprezentanta elevilor în Consiliul de administraţie al colegiului.

„Protestăm pentru că nu avem săli de clasă. Mai avem nevoie de 16 săli de clasă şi suntem obligaţi să ne înghesuim pe holuri, să căutăm mereu clasă. Mergem la toaletă cu ghiozdanele şi nu este ok. Ni s-a spus că laboratoarele pot fi transformate în săli de clasă, dar ştim că au fost făcute pe fonduri europene. Noi sperăm ca problema să fie remediată", a declarat Daniel Voinea, un alt reprezentant al elevilor.

„Elevii Colegiului <Ştefan Odobleja> din Craiova au refuzat să intre la ore din cauza faptului că nu au sală de clasă fixă repartizată pentru anul şcolar 2019-2020, nu mai sunt de acord să facă eforturile inumane din anul şcolar precedent: fără pauze, deplasându-se între clădiri, cu ghiozdanul în spate la toaletă şi la masă, indiferent de vreme. Sălile de clasă sunt insuficiente şi sunt nevoiţi să migreze oră de oră de la o sală la alta", au spus cadrele didactice.

După ce au protestat în curtea unităţii şcolare, o parte dintre elevi au mers în sălile de clasă, iar alţii au ţinut orele afară, în curtea şcolii.

„Protestul a fost de câteva ore. Am decis să facem cumva să reluăm activitatea educativă. Astfel, o parte din elevi au intrat în corpul central de clădire, iar pentru cei care nu am avut săli de clasă au rămas afară", a spus un alt cadru didactic.

Reprezentanţii Primăriei Craiova susţin că vor avea o întâlnire cu profesorii de la colegiu şi cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar.

„Vom avea joi o întâlnire cu profesorii şi reprezentanţii ISJ Dolj pe problema de la Colegiul Odobleja. Din documentele pe care le avem situaţia nu s-a schimbat faţă de anul trecut. ISJ Dolj ne-a transmis atunci că au suficiente spaţii pentru a-şi desfăşura activitatea. Nici profesorii care protestează acum nu au depus documente la Primăria Craiova prin care să arate că nu au săli de clasă”, a declarat Lucian Prejbeanu, consilierul primarului Craiovei.

Taguri:
ore,
profesori,
săli

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici