Protestele de la minele Paroşeni şi Uricani: 10 dintre minerii blocaţi în subteran, duşi la spital - FOTO

Zece dintre minerii care protestează de cinci zile în subteran la Paroşeni şi Uricani au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost duşi la spital. Potrivit sindicaliştilor, minerii se pregătesc să intre în greva foamei, nemulţumiţi că nu vor primi venituri în completare, după închiderea minelor.

422 afișări
Imaginea articolului Protestele de la minele Paroşeni şi Uricani: 10 dintre minerii blocaţi în subteran, duşi la spital - FOTO

10 dintre minerii blocaţi în subteran au fost duşi la spital în cele 5 zile de protest

Preşedintele Sindicatului „Huila”, Domokos Laszlo, susţine că minerii au anunţat că nu vor renunţa la proteste şi că vor intra în greva foamei de la sfârşitul săptămânii.

„Am fost în sală, la mineri. În total, la Paroşeni sunt 69 şi la Uricani sunt 41. Protestele continuă. De duminică încep protestele cu greva foamei. Solicită emiterea unui act normativ care să le asigure venituri în completare şi preluarea de personal de către Complexul Energetic Hunedoara, personalul care are nevoie de mai mulţi ani lucraţi”, a spus liderul sindical.

Potrivit acestuia, zece dintre minerii blocaţi în subteran au avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Au venit, ieri şi azi, trei asistente medicale de la Salvamin pentru a le măsura tensiunea şi glicemia. I-am scos din subteran, le-au făcut măsurătorile şi pentru doi s-a recomandat să chemăm ambulanţa, să-i trimitem la spital. În total, de la începutul protestelor, şapte persoane de la Paroşeni au avut nevoie de îngrijiri medicale şi trei de la Uricani, au fost duse la spital. Azi este a 5-a zi de proteste”, a mai spus Domokos Laszlo.

Petre Drăgoescu, directorul tehnic al Societăţii Naţionale de Închideri de Mine din Valea Jiului, a declarat, corespondentului MEDIAFAX; că vineri au fost şi au vorbit cu minerii deputatul Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Bobora şi George Bobar, preşedintele Consiliului de Adminsitraţie, de la Societăţii Naţionale de Închideri de Mine din Valea Jiului.

„Au fost şi au purtat discuţii cu ei domnul Nistor cu domnul Bobora şi domnul Bobar, preşedintele Consiliului de Administraţie, şi le-au spus că amână preavizul, că prelungesc cu o lună-două, dar fără să spună de unde bani, adică vorbe aruncate. Erau minerii mai bine documentaţi decât ei. Au spus că până va fi noul guvern şi atunci oamenii au spus că să înţeleagă că luni va fi votat noul guvern? Au zis nu, că sigur nu va trece, deci au mai avut şi curajul să spună asta în faţa lor. Păi atunci de ce s-au mai dus? Cum vrei să rezolvi problema dacă tu spui asta?", a declarat Petre Drăgoescu.

Protestele minerilor de la minele Paroşeni şi Uricani au început luni, cînd aceştia s-au blocat în subteran. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că, după ce vor fi disponibilizaţi, nu vor primi venituri în completare, până la 24 de luni, în funcţie de vechimea fiecăruia, la fel cum au primit minerii disponibilizaţi în anii anterior.

Taguri:
mineri,
protest,
spital

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici