Protestele declanşate de restricţiile stricte împotriva Covid se extind în China

Protestele din China faţă de măsurile stricte împotriva Covid s-au intensificat, unii oameni exprimându-şi public furia faţă de liderii Partidului Comunist, transmite BBC.

1316 afișări
Imaginea articolului Protestele declanşate de restricţiile stricte împotriva Covid se extind în China

Protestele declanşate de restricţiile stricte împotriva Covid se extind în China

Mii de protestatari au ieşit în stradă la Shanghai, iar studenţii au manifestat, de asemenea, la universităţile din Beijing şi Nanjing.

Duminică, sute de locuitori au ieşit pe străzile din oraşul Wuhan, unde a început pandemia de Covid, potrivit unor videoclipuri postate pe reţelele de socializare. Unii dintre protestatari sunt fotografiaţi dărâmând baricade.

Toate aceste acţiuni urmează unui protest care a avut loc în oraşul Urumqi din nord-vestul ţării, unde 10 persoane au murit în incendiul produs într-un bloc.

Autorităţile chineze neagă faptul că restricţiile Covid au cauzat decesele, iar oficialii din Urumqi au prezentat vineri scuze şi s-au angajat să „restabilească ordinea” prin eliminarea treptată a restricţiilor.

În timpul protestului de sâmbătă seară din Shanghai, oamenii au fost auziţi strigând în mod deschis sloganuri precum „Xi Jinping, demisia” şi „Partidul Comunist, demisia”.

Astfel de revendicări sunt o privelişte neobişnuită în China, unde orice critică directă la adresa guvernului şi a preşedintelui poate duce la sancţiuni dure.

Dar analiştii spun că guvernul pare să fi subestimat drastic nemulţumirea crescândă faţă de abordarea zero-covid, o politică legată de Xi Jinping, care a promis recent că nu va exista nicio abatere de la ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
proteste,
china,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici