PROTESTE faţă de proiectul Roşia Montană: Aproximativ 700 de manifestanţi au blocat traficul în centrul Clujului

Peste 500 de persoane au protestat, duminică seară, la Cluj-Napoca, faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, manifestanţii blocând traficul rutier în centrul oraşului şi scandând "Jos Guvernul" şi "Roşia, Roşia vine revoluţia".

331 afișări
Imaginea articolului PROTESTE faţă de proiectul Roşia Montană: Aproximativ 700 de manifestanţi au blocat traficul în centrul Clujului

PROTESTE faţă de proiectul Roşia Montană: Aproximativ 700 de manifestanţi au blocat traficul în centrul Clujului (Imagine: Stefan Sandu/ Arhiva Mediafax Foto)

UPDATE Mitingul de la Cluj-Napoca s-a încheiat, după ce protestatarii au blocat traficul în faţa Primăriei

Protestul faţă de proiectul minier de la Roşia Montană organizat la Cluj-Napoca şi la care au participat aproximativ 700 de persoane s-a încheiat, duminică seară, după ce manifestanţii au blocat traficul în faţa Primăriei şi au scandat "Jos Guvernul", "Jos Ponta, jos, că eşti un mincinos".

Aproximativ 700 de persoane au ajuns, duminică seară, în jurul orei 20.20, în faţa sediului Primăriei Cluj-Napoca, după ce au străbătut în marş mai multe străzi din centrul oraşului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ulterior, manifestanţii au blocat traficul rutier în zona Primăriei, eliberând apoi câte un sens de circulaţie.

Protestatarii au scandat "Jos Guvernul", "Jos Ponta, jos, că eşti un mincinos" şi au avut un banner pe care scria "Fără cultură, cu avânt spre dictatură".

Mitingul anti-Roşia Montană s-a încheiat după aproximativ patru ore şi jumătate.

Peste 500 de persoane s-au adunat duminică, în jurul orei 16.30, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având pancarte cu mesaje precum "Vrem dezvoltare durabilă în Roşia Montană", "Aurul în Canada, şpaga în Bucureşti, cianura în Ardeal", "Vă rugăm să ne scuzaţi, ne simţim supravegheaţi".

De asemenea, unul dintre protestatari a adus o roşie gonflabilă de aproximativ doi metri înălţime, pe care a pus-o în mijlocul pieţei.

Oamenii au scandat "Uniţi salvăm Roţia Montană", "Peste tot Poliţie, nicăieri Justiţie", "Vrem omenie, nu Jandarmerie".

Manifestanţii adunaţi în Piaţa Unirii au scandat şi faţă de şeful Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, Sorinel Budişan, pe care îl consideră vinovat de incidentele de la protestul de săptămâna trecută - "Ponta are un pulan, colonelul Budişan".

Unul dintre protestatari, Cornel Vâlcu, a criticat incidentele de săptămâna trecută dintre manifestanţi şi jandarmi, susţinând că a fost vorba "despre o acţiune de reprimare a unor oameni care îşi spun opinia în stradă".

Ulterior, manifestanţii au plecat în marş pe străzile din centrul oraşului, blocând traficul pe Bulevardul Eroilor, apoi pe Calea Dorobanţilor şi scandând "Solidaritate", "Jos Guvernul", "Toate partidele, aceeaşi mizerie", Roşia, Roşia vine revoluţia".

Din 1 septembrie, în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară au loc proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană.

Protestele au început după ce Guvernul a aprobat, în 27 august, proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul fiind transmis Parlamentului spre dezbatere.

Proiectul este în prezent la Comisia parlamentară specială, care este aşteptată să dea un vot pe proiectul Guvernului. Deputaţii şi senatorii au decis, în 22 octombrie, prelungirea până pe 10 noiembrie a termenului de depunere a raportului de către Comisia parlamentară Roşia Montană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici