Protestul angajaţilor de la Finanţe continuă şi astăzi. Vezi aici ce instituţii sunt blocate

După ce negocierile cu ministrul Gheorghe Ialomiţeanu au eşuat, protestele continuă şi joi la Ministerul Finanţelor, dar şi în ţară. În acest moment, în Bucureşti, sute de persoane protestează în minister. Cei mai mulţi angajaţi au rămas peste noapte în sediul instituţiei.

232 afișări
Imaginea articolului Protestul angajaţilor de la Finanţe continuă şi astăzi. Vezi aici ce instituţii sunt blocate

Protestul angajaţilor de la Finanţe continuă şi astăzi. Vezi aici ce instituţii sunt blocate (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Liderul Sindicatului "Pro Lex", Vasile, Lincu, care îi reprezintă pe angajaţii din direcţiile vamale, a declarat, joi, că protestul de la Ministerul Finanţelor continuă şi este convins că se va extinde, susţinând că dispoziţia de a nu se acorda stimulente este una politică.

"Ministrul Finanţelor a susţinut cererile oamenilor, doar că a fost o dispoziţie politică de a nu se acorda stimulentele", a declarat, pentru MEDIAFAX, Vasile Lincu.

Liderul sindical a preciza că declaraţiile premierului şi ale preşedintelui ANAF potrivit cărora stimulente salariale pot fi plătite la Ministerul Finanţelor doar angajaţilor care contribuie la combaterea evaziunii fiscale şi depăşesc planul arată că "habar nu au" de prevederile normative în baza cărora acestea sunt acordate.

Lincu a mai spus că ar trebui ca autorităţile să spună cu cât a crescut bugetul de stat după ce aceste stimulente nu au mai fost acordate angajaţilor de la Ministerul de Finanţe.

Preşedintele "Pro Lex" a adăugat că a aflat din surse oficiale că "mingea este în curte la Băsescu".

Vasile Lincu a mai spus că protestul va continua şi, mai mult, este convins că se va extinde, iar reprezentanţii sindicali ai angajaţilor vor merge să îi susţină, deşi este o acţiune spontană, neorganizată de sindicate.

El a mai spus că reprezentanţii angajaţilor vor merge şi să îi mobilizeze pe ceilalţi membri de sindicat care nu au participat până acum la proteste.

Peste 200 de angajaţi ai Ministerului de Finanţe protestează, de miercuri după-amiază, pe holurile instituţiei.

Peste 500 de angajaţi de la administraţiile financiare de sector au venit, joi dimineaţă, la Ministerul Finanţelor, pentru a se solidariza cu colegii lor care protestează de aproape 24 de ore în sediul instituţiei, zona în care aceştia stau fiind delimitată printr-un cordon de garduri.

Oamenii au format un cordon de-a lungul clădirii Ministerului Finanţelor, iar zona de protest, delimitată printr-un cordon de garduri, este păzită de jandarmi.

Ultima rundă de discuţii între Gheorghe Ialomiţianu şi liderii sindicali s-au încheiat fără rezultat, în noaptea de miercuri spre joi, după aproximativ patru ore, ministrul afirmând încă o dată, la ieşirea din Ministerul de Finanţe, că stimulentele trebuie acordate pe criterii de performanţă, celor care reduc evaziunea fiscală.

Joi dimineaţă au încetat activitatea, pentru a doua zi consecutiv, angajaţii de la direcţiile de finanţe din întreaga ţară, aceştia protestând în faţa instituţiilor.

Cluj: Peste o sută de angajaţi au Direcţiei Finanţelor Publice Cluj s-au adunat, joi dimineaţă, în curtea instituţiei, într-un nou protest spontan, cu încetarea activităţii.

Oamenii au coborât din birouri în jurul orei 08.15 şi s-au adunat în curtea interioară a Direcţiei de Finanţe, afirmând că vor să facă grevă şi să nu mai lucreze până când nu li se soluţionează revendicările.

Prahova: Angajaţii Direcţiei Generale de Finanţe Publice (DGFP) Prahova continuă, joi, protestele, în semn de solidaritate cu colegii lor din Ministerul Finanţelor, refuzând să îşi reia activitatea.

Aproximativ 300 dintre angajaţii DGFP Prahova refuză să reia programul de lucru, pe care l-au întrerupt miercuri, când au declanşat un protest spontan.

Iaşi: Aproximativ 350 de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Iaşi continuă, joi protestele, în semn de solidaritate cu colegii lor de la Ministerul Finanţelor.

Oamenii s-au adunat în holul instituţiei, în semn de solidaritate cu colegii lor de la Ministerul Finanţelor.

Buzău: Angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Buzău au blocat din nou, joi dimineaţă, activitatea instituţiei, părăsind birourile, în semn de protest faţa de neplata salariilor la timp şi a tăierii sporurilor. Potrivit liderului de sindicat al finanţiştilor buzoieni, Adrian Radu, angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Buzău au solicitat blocarea activităţii şi pentru ziua de joi, după ce miercuri după-amiază au declanşat un protest spontan, în faţa instituţiei, pentru câteva ore.

Timiş: Peste 200 de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timiş s-au strâns, joi dimineaţa, în holul instituţiei, ei hotărând să continue protestele începute miercuri, pe perioadă nelimitată.

Purtătorul de cuvânt al sindicatului din cadrul acestei instituţii, Virginia Duţu, a declarat că liderii sindicali şi mai mulţi angajaţi ai DGFP Timiş s-au întâlnit într-o şedinţă, joi dimineaţă, şi au decis continuarea protestelor începute cu o zi în urmă.

Constanţa: Salariaţii Direcţiei Finanţelor Publice Constanţa au oprit din nou activitatea, joi, şi au ieşit în faţa instituţiei, continuând astfel protestul spontan declanşat cu o zi în urmă faţă de reducerile salariale şi tăierea stimulentelor.

Cei mai mulţi dintre salariaţii Direcţiei de Finanţe Constanţa care au venit joi la serviciu au oprit lucrul în jurul orei 09.00 şi au ieşit în faţa instituţiei.

Braşov: Aproximativ 400 de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Braşov au întrerupt activitatea, joi dimineaţă, pentru a doua zi consecutiv, şi au ieşit în faţa instituţiei, nemulţumiţi de măsurile luate de Ministerul Finanţelor privind diminuările salariale.

Angajaţii Direcţiei Finanţelor Publice Braşov afirmă că activitatea instituţiei va fi blocată pe tot parcursul zilei, ghişeele fiind închise.

Galaţi: Cei aproximativ 200 de salariaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Galaţi au reluat, joi, protestele, cu încetarea activităţii.

Angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Galaţi vor continua protestul până când problemele pe care le reclamă vor fi rezolvate, timp în care activitatea instituţiei va fi blocată, a declarat Dana Mihalache, reprezentantul Sindicatului Independent din cadrul DGFP Galaţi.

Neamţ: Salariaţii de la Direcţia de Finanţe Neamţ au reluat joi protestele. Funcţionarii publici spun că nu mai pot trăi cu salarii care nu depăşesc 700 de lei, în condiţiile în care volumul de muncă este imens.

Alba: Angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Alba şi ai celor 11 administraţii financiare din judeţ au întrerupt lucrul, joi dimineaţă, pentru a doua zi consecutiv, iar un lider de sindicat spune că în unele oraşe s-au făcut presiuni asupra acestora să nu participe la acţiuni. Purtătorul de cuvânt al DGFP Alba, Iulia Mireştean, a declarat că la nivelul instituţiei nu este desfăşurată niciun fel de activitate, angajaţii organizând un protest spontan.

Vaslui: Aproximativ o sută de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vaslui şi ai Administraţiei Finanţelor Publice Vaslui şi-au încetat activitatea, joi dimineaţă, la o oră după începerea programului, declanşând un protest spontan pe holurile clădirii în care funcţionează cele două instituţii.

Arad: Aproximativ 200 de angajaţi ai Administraţiei Finanţelor Publice din Arad s-au adunat, joi dimineaţă, pe holurile instituţiei, unde protestează pentru a doua zi consecutiv, astfel că au oprit programul cu publicul şi celelalte activităţi din birouri.

Bihor: Angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor au reluat, joi dimineaţă, protestele, astfel încât activitatea instituţiei este complet blocată.

Cei 300 de angajaţi ai DGFP Bihor au început protestul dimineaţă, adunându-se în holul instituţiei, unde spun că vor continua acţiunea până când Ministerul Finanţelor le va satisface revendicările.

Dolj: Aproximativ 60 din cei 160 de angajaţi ai Consiliului Judeţean Dolj au declanşat, joi dimineaţă, un protest spontan, pe holurile instituţiei, nemulţumiţi de reducerile salariale, ei scandând "Hoţii, hoţii" şi "Jos Guvernul".

Potrivit liderului sindicatului Forţa Legii, Ringo Dămureanu, cei aproximativ 60 de angajaţi ai CJ au declanşat protestele nemulţumiţi de reducerile salariale şi în semn de solidaritate cu angajaţii de la Finanţe.

Călăraşi: Peste 150 de funcţionari ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Călăraşi au întrerupt şi ei lucrul, joi, pentru a doua zi consecutiv, şi au ieşit în faţa instituţiei în semn de solidaritate cu colegii lor din ţară.

Potrivit liderului sindical Puiu Meleaca, preşedinte Sed Lex Călăraşi, funcţionarii au închis birourile şi ghişeele cu publicul.

Ialomiţa: Şi salariaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Ialomiţa, instituţie cu sediul în municipiul Slobozia, au oprit, joi, activitatea, inclusiv programul de lucru cu publicul.

Botoşani: Funcţionarii DGFP Botoşani au refuzat să înceapă lucrul, joi dimineaţă, în semn de protest faţă de faptul că le-a fost sistată plata stimulentelor, cerând ministrului Finanţelor să revină asupra deciziei de diminuare a salariilor.

Instituţia nu face, în tot acest timp, niciun fel de încasări, dar nici plăţi către contribuabili.

Vrancea: Angajaţii Direcţiei de Finanţe Vrancea au oprit lucrul, susţinând că nu vor înceta protestele până când nu le vor fi rezolvate revendicările. O parte dintre angajaţi protestează în faţa instituţiei, iar alţii se află pe holurile direcţiei. Aceştia spun că, fără stimulente, au salarii cuprinse între 420 şi 615 lei.

Bacău: Cei 300 de angajaţi ai Direcţiei de Finanţe Bacău au întrerupt activitatea, joi, pentru a doua zi consecutiv, protestând pe holurile instituţiei şi aşteptând rezultatele negocierilor de la Bucureşti.

Hunedoara: Cei peste 500 de angajaţi ai DGFP Hunedoara au oprit din nou lucrul, continuând astfel protestul prin care îşi solicită drepturile salariale. Totodată, angajaţii de la Garda Financiară Hunedoara şi-au exprimat, joi, solidaritatea cu cei de la Finanţe.

Satu Mare: Aproximativ 250 de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) protestează în faţa instituţiei, în semn de solidaritate cu colegii lor din Bucureşti, acestora alăturându-li-se şi cei 24 de angajaţi de la Garda Financiară. Liderul sindicatului din cadrul DGFP Satu Mare, Darius Filip, a declarat că angajaţii de la Finanţe au refuzat să intre, joi dimineaţă, în birouri, adunându-se toţi în faţa instituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici