Protestul la metrou din Capitală a fost suspendat. Activitatea la metrou va fi reluată

  • Protestul angajaţilor de la Metrorex a fost suspendat, iar activitatea la metrou va fi reluată, a anunţat vineri seara Prefectura Bucureşti.
  • Circulaţia metroului ar urma să fie reluată de sâmbătă.
2311 afișări
Imaginea articolului Protestul la metrou din Capitală a fost suspendat. Activitatea la metrou va fi reluată

Protestul a fost încheiat

„Părţile invitate au convenit reluarea activităţii la metrou”, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Bucureşti, unde vineri a avut loc o întâlnirea de dialog social cu reprezentanţii sindicali, Sindicatul Liber Metrou – USLM şi CNSLR Frăţia, conducerea Metrorex şi reprezentanţii lucrătorilor din subteran.

Conform reprezentanţilor Prefecturii, această întâlnire a fost determinată de situaţia de la staţia de metrou Piaţa Unirii.

Bucureştiul a fost vineri paralizat de greva de la Metrou. Peste 250.000 de călători au rămas dimineaţă fără transport, după ce sindicaliştii din Metrorex au decis să facă un protest spontan.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că protestul este ilegal.

„Legea este lege pentru toţi. În condiţiile în care îţi asumi să declanşezi să provoci un protest, fie el şi spontan, trebuie să ştii că în stare de alertă acest lucrru este ilegal. Când declanşezi un conflict de muncă în ceea ce priveşte transportul public cu metroul, trebuie să ştii că ai obligaţia legală să asiguri minim o treime din transport. Din păcate, aceste lucruri au fost desconsiderate, iar în consecinţă vor suporta prevederile legale în vigoare. Înţeleg că există o solicitare Metrorex care a ajuns la noi şi am trimis-o de urgenţă la DIICOT. (...) A venit o plângere din partea Metrorex în care îi acuză pe cei care participă la acest protest de sabotaj, de terorism”, a declarat ministrul de Interne.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici