Prună: Sunt dezamăgită de politicienii care spun că am încălcat procedura în cazul lui Kovesi. Sper ca în două luni legea de modificare a structurii DIICOT să fie pe masa Guvernului - FOTO

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, la şedinţa de bilanţ a activităţii DIICOT pe anl 2015, că speră “ca în două luni legea de modificare a structurii DIICOT să fie pe masa Guvernului”.

2688 afișări
Imaginea articolului Prună: Sunt dezamăgită de politicienii care spun că am încălcat procedura în cazul lui Kovesi. Sper ca în două luni legea de modificare a structurii DIICOT să fie pe masa Guvernului - FOTO

Prună: Sunt dezamăgită de politicienii care spun că am încălcat procedura în cazul lui Kovesi. Sper ca în două luni legea de modificare a structurii DIICOT să fie pe masa Guvernului - FOTO, VIDEO

“Este adevărat că se lucrează la un proiect de lege care să facă din DIICOT ceea ce DIICOT trebuie să fie, şi anume o structură specializată în parchet, organizată în mod similar cu DNA care este a doua structură specializată din cadrul Ministerului Public. Suntem destul de înaintaţi cu această lege, sper ca în două luni cel mai târziu, să putem pune pe masa Guvernului această lege”, a declarat ministrul Justiţiei la bilanţul DIICOT.

Potrivit modificărilor menţionate în proiectul de lege, DIICOT ar urma să beneficieze de aceleaşi resurse ca DNA. “Legea aduce nou o mai bună dotare dacă pot să spun aşa a DIICOT cu ceea ce trebuie să aibă o asemena structură de parchet: poliţia judiciară. Se menţionează în proiectul de lege că trebuie să avem un corp de poliţie judiciară care să fie la dispoziţia procurorului, similar cu corpul de poliţie judiciară care se află la dispoziţia procurorilor din DNA. Şi acest lucru este pentru mine o prioritate. Vă asigur de întreaga mea determinare şi susţinere pentru ca într-un termen cât mai scurt, transferul unui corp de poliţie judiciară în cadrul DIICOT să devină efectiv”, a precizat Raluca Prună.

Declaraţiile ministrului Justiţiei legate de reorganizarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au fost făcute în contextul în care, procurorul şef DIICOT, Daniel Horodniceanu a precizat, la prezentarea raportului de activitate pe anul 2015, că prioritatea anului în curs este modificarea legislaţiei care stă la baza funcţionarii instituţiei.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat că este dezamăgită de cum au reacţionat unii politicieni după ce a anunţat că o va propune pentru reînvestire pe Laura Codruţa Kovesi la conducerea DNA, precizând că nu a fost încălcată nicio procedură.

“Pentru toţi cei care spun că nu am respectat procedura, îi invit să se uite la ultimele proceduri, la cele de acum trei ani şi să îmi spună dacă am încălcat procedura. Cu privire la reînvestire, există în lege. Ca jurist şi ca ministru sunt responsabilă şi asigur pe toată lumea că nu se încalcă nicio lege. Eu nu înţeleg săă intru într-o dezbatere politică într-o chestiune are este foarte importantă. Sunt dezamăgită de unii politiceni că duc această discuţie în aceşti termeni”, a declarat ministrul Justiţiei, Raluca Prună.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că anunţul ministrului Justiţiei, Raluca Prună, prin care o susţine pentru reînvestire pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA reprezintă o încălcare a procedurilor şi i-a cerut premierului Dacian Cioloş să o avertizeze pe Raluca Prună.

"Vreau să fiu, de la început, foarte bine şi clar înţeles: nu discut despre persoană. Discutăm despre principiu şi despre procedurile legale pe care ministrul, în acest fel, le-a încălcat şi le-a desconsiderat (...) Din moment ce, inclusiv în legătură cu cei doi procurori, ministrul s-a pronunţat la începutul mandatului că va respecta aceste proceduri vedem acum, dintr-o dată, că sare peste ceea ce a vorbit înainte şi era foarte convinsă că aşa trebuie să facă şi văd că vrea să respecte această procedură numai pentru numirea procurorului general, în timp ce pentru DNA a găsit o scurtătură, anunţul în conferinţa de presă", a susţinut Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

Tăriceanu mai susţine că ministrul Justiţiei a dat un semnal prost în sistem, pentru că procurorii au văzut cum anumite poziţii "sunt rezervate din start".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici