PSD, confruntat cu o revoltă în interior. Florin Buicu deputat al puterii, despre trocul iniţial UDMR-PSD: N-am să votez NICIODATĂ ceva care să aducă atingere ţării mele/ UPDATE: Încă un parlamentar se alătură grupului

Deputatul social-democrat Corneliu-Florin Buicu, preşedinte al Comisiei de Sănătate de Camera Deputaţilor, a anunţat, marţi, într-o postare pe Facebook, că nu va vota niciodată legi care să aducă atingere ţării şi poporului, făcând referire la proiectele de lege ale UDMR susţinute luni în Parlament.

7668 afișări
Imaginea articolului PSD, confruntat cu o revoltă în interior. Florin Buicu deputat al puterii, despre trocul iniţial UDMR-PSD: N-am să votez NICIODATĂ ceva care să aducă atingere ţării mele/  UPDATE: Încă un parlamentar se alătură grupului

PSD, confruntat cu o revoltă în interior. Florin Buicu, deputat al puterii, despre trocul iniţial UDMR-PSD: N-am să votez NICIODATĂ ceva care să aducă atingere ţării mele, poporului meu

”Dragi prieteni, Dragi cunoscuţi sau necunoscuţi, De când fac politica, mi s-au pus în cârcă multe lucruri. Uneori am ripostat, de cele mai multe ori nu am reacţionat. Am considerat că cei care <au ochi de văzut, văd>. În calitate de deputat de Mureş vă spun atât, nu am votat ieri nimic, nu votez azi nimic şi n-am să votez NICIODATĂ ceva care să aducă atingere ţării mele, poporului meu!”, a scris Corneliu Florin Buicu pe contul său de Facebook.

 

El a reamintit şi de jurământul pe care l-a depus când a preluat mandatul de parlamentar.

”Cu mâna pe Constituţie si pe Biblie am spus la investitura şi asta voi respecta: <Jur credinţă patriei mele România; Jur să respect Constituţia şi legile ţării; Jur să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României; Jur să-mi îndeplinesc cu onoare şi fidelitate mandatul încredinţat de popor; Aşa să mă ajute Dumnezeu>, a conchis Buicu.

Acelaşi mesaj a fost transmis şi de deputatul PSD Doina Pană, pe pagina sa de Facebook, postarea fiind apreciată de sute de oameni. Ulterior ea a revenit asupra mesajului. „Nu am făcut nicio secundă referire la moţiunea de cenzură.(...) Nu are nicio legătură cu moţiunea. Votez moţiunea, eu sunt indignată că în urma celui mai reprezentativ democratic for din partid , cum este Comitetul Executiv Naţional (…) domnul Grindeanu nu a înţeles şi este pe persoană fizică premier, asta înseamnă moţiunea de miercuri, nu este PSD contra PSD”, a declarat deputatul PSD Doina Pană, la Parlament.

Doina Pană a afirmat că nu ştie când au pica negocierile dintre PSD-ALDE şi UNPR privind susţinerea moţiunii de cenzură, precizând că mesajul postat „era dedicat prietenilor de pe Facebook”.

Nu aş vota şi mă bucur că a existat înţelepciunea astfel încât şi la Senat să se oprească să meargă mai departe. Noi am avut din acest mandat o susţinere în Parlament din partea UDMR, deci partea parlamentară, nu guvernamentală. În acelaşi sens, s-au purtat discuţii cu dumnealor. Ca ministru am colaborat foarte bine cu UDMR, cu secretari de stat UDMR (...), dar este vorba de altceva şi sunt lucruri care nu se fac”, a spus Doina Pană, întrebată dacă ar vota proiectul UDMR privind declararea zilei de 15 martie ca zi a comunităţii maghiare.

Întrebată dacă pretenţiile UDMR sunt exagerate, Doina Pană a spus trimiterea la ziua de 15 martie „sună dureros”:

Având în vedere că pentru minorităţi există o lege, nu, însă conotaţia cu 15 martie sună dureros şi este un subiect foarte sensibil şi nu te joci cu aşa ceva”, a spus Doina Pană.


 

Încă un parlamentar PSD din Transilvania dă mesajul ”NU vom vota un pachet împotriva Transilvaniei”

Parlamentarul PSD Gabriel Horia Nasra a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care arată că nu va vota niciodată un pachet de legi care să aducă atingere vieţii românilor din Transilvania. Este al treilea ales PSD care postează un asemenea mesaj.

„No, gata, no, hai!” Votăm moţiunea! Guvernul Grindeanu trebuie să plece, să demisioneze, însă NU vom vota NICIODATĂ un „pachet de legi” care să afecteze viaţa de zi cu zi a românilor din Transilvania, România!”, scrie Gabriel Horia Nasra, deputat PSD de Cluj.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Luni, în comisiile parlamentare au intrat mai multe proiecte iniţiate de parlamentarii UDMR. Printre acestea şi un proiect de lege privind consacrarea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunităţii maghiare din România. Proiectul a fost votat în Comisia de Administraţie a Senatului.

PSD şi UDMR nu au căzut la un acord cu privire la proiectul privind scăderea pragului de reprezentare a minorităţilor pentru folosirea limbii materne în administraţie, iar şedinţele comisiile de marţi au fost anulate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici