PSD vrea să organizeze un referendum naţional pentru punctul de pensie

Senatorul PSD Titus Corlăţean a declarat, vineri, la Braşov, în cadrul unei întâlniri cu sindicaliştii pe tema proiectului legii unice a pensiilor, că PSD intenţionează să organizeze un referendum pentru a afla părerea cetăţenilor privind punctul de pensie.

13 afișări
Imaginea articolului PSD vrea să organizeze un referendum naţional pentru punctul de pensie

PSD vrea să organizeze un referendum naţional pentru punctul de pensie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Titus Corlăţean a precizat că, luni, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional, social-democraţii îşi vor stabili poziţia cu privire la proiectul de lege a pensiilor şi, de asemenea, va începe demersurile pentru organizarea unui referendul în rândul cetăţenilor pentru a afla părerea acestora privind punctul de pensie.

"Vrem să aflăm părerea românilor, a celor a căror viaţă va fi direct influenţată de această lege. La ora aceasta există viziuni diferite între putere şi opoziţie cu privire la această lege. Luni, vom stabili conţinutul moţiunii simple pe care o vom introduce în Camera Deputaţilor, propunînd 11 măsuri pentru politica socială a puterii, incluzând aici şi valoarea punctului de pensie", a spus senatorul PSD.

În cazul în care proiectul legii unice a pensiilor va fi votat în Parlament sub forma propusă de Guvern, Corlăţean a menţionat că PSD va introduce moţiune de cenzură împotriva Executivului.

Senatorul PSD şi alţi senatori şi deputaţi din cadrul formaţiunilor politice locale - senatorul Florin Staicu (PD-L), deputaţii Gheorghe Gabor (PNL), Farkaş Anna (UDMR) şi Gheorghe Ialomiţianu (PD-L) - au participat, vineri, la sediul Prefecturii Braşov, la o dezbatere pe tema proiectului legii unice a pensiilor, iniţiată de reprezentanţii sindicatelor din Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici