Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti: Pe un banner al Primăriei Sectorului 2, numele episcopului Iuliu Hossu este scris greşit | FOTO

Numele episcopului greco-catolic Iuliu Hossu, care a citi declaraţia Marii Uniri din 1918, a fost scris greşit pe un afiş al Primăriei Sectorului 2, unde apare "Iulian Hossu", anunţă pe o reţea socială, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti, Francisc Doboş.

2440 afișări
Imaginea articolului Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti: Pe un banner al Primăriei Sectorului 2, numele episcopului Iuliu Hossu este scris greşit | FOTO

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti: Pe un banner al Primăriei Sectorului 2, numele episcopului Iuliu Hossu este scris greşit | FOTO (Imagine: Facebiik Francisc Doboş)

„Mă aflu pe bulevardul Pache Protopopescu nr. 30 (n.r.- din Bucureşti). Aici este un alt banner al Primăriei Sectorului 2 care celebrează Centenarul şi în care episcopul Iuliu Hossu este numit Iulian. Normal că mă întreb dacă este vorba doar de ignoranţă sau…”, a precizat Francisc Doboş, pe o reţea socială, adăugând şi o poză cu respectivul banner.

De asemenea, Francisc Doboş a precizat că nu este pentru prima dată când numele episcopului Iuliu Hossu este scris greşit pe un afiş. Pe un alt banner apărea numele actorului Emil Hossu, decedat în 2012.

„Săptămâna trecută semnalam bannerul de la Universitate unde Episcopul greco-catolic Iuliu Hossu, cel care a citit declaraţia Marii Unirii din 1918, era numit Emil Hossu”, a precizat purtătorul de Cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti, Francisc Doboş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici