RABLA 2013: Remat Bistriţa a dat vouchere de vineri, deşi programul începea luni

Centrul Remat Bistriţa, în faţa căruia sunt parcate, de trei săptămâni, peste 100 de maşini, a distribuit, încă de vineri, patru din cele 13 vouchere primite, administratorul declarând că le-a dat unor persoane care "au trecut întâmplător" pe la societate, în timp ce oamenii se declară nemulţumiţi.

1427 afișări
Imaginea articolului RABLA 2013: Remat Bistriţa a dat vouchere de vineri, deşi programul începea luni

RABLA 2013: Remat Bistriţa a dat vouchere de vineri, deşi programul începea luni (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Firma Remat SA Bistriţa, administrată de Dan Bilegan, a primit 13 dintre cele 65 de tichete valorice care au fost alocate judeţului Bistriţa-Năsăud, patru dintre ele fiind distribuite încă de vineri, deşi programul "Rabla" a început abia luni.

"Astăzi (luni - n.r.) mai avem nouă tichete. Am dat deja patru vineri. Au trecut patru persoane întâmplător pe aici", a declarat Dan Bilegan.

Întrebat dacă a ţinut cont de faptul că peste o sută de persoane şi-au adus maşinile încă de acum trei săptămâni în faţa Remat şi au scris pe ele numere de ordine cu vopsea, Dan Bilegan a răspuns: "În Programul Rabla, se spune primul venit, primul servit. Eu de unde să ştiu care e primul venit? Cine se prezintă aici e primul venit pentru mine. Acum o să-i luăm pe primii nouă. Eu de unde să ştiu care sunt primii nouă? (...) Noi nu am făcut liste, nu am avut voie să facem liste".

Luni, prima maşină care a intrat la Remat pentru a fi casată avea numărul trei.

Acest lucru i-a nemulţumit pe mai mulţi proprietari, care i-au cerut administratorului să respecte numerele scrise pe maşini.

În afară de firma Remat Bistriţa, în judeţul Bistriţa-Năsăud au mai fost acceptaţi încă patru colectori: SC Dogaru Sistem SRL, SC Automobil Luc SRL, SC Autozborowsky şi punctul de lucru al Remat Iaşi din Livezile, fiecare primind câte 13 tichete valorice.

Reprezentantul firmei SC Dogaru Sistem, Sorel Dogar, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că a primit sute de telefoane din partea proprietarilor de maşini vechi.

"Noi le-am spus să nu le aducă aici. Am făcut o listă cu toţi cei care m-au sunat în ordinea în care m-au sunat. Le-am luat numerele de telefon şi le-am spus că îi voi suna când voi avea acces în aplicaţie. Deocamdată nu am. Le-am spus să-şi pregătească actele şi maşinile pentru că, dacă nu le au în ordine, trec la următorul. Avem 13 tichete şi sute de doritori. Altă metodă nu am găsit. Nu putem permite să fie parcate aici (maşinile -n.r.), în faţa firmei noastre, fiindcă nu avem spaţiu de depozitare”, a declarat Dogar.

Reprezentanţii firmelor Autozborowsky, SC Automobil Luc SRL şi ai Remat Iaşi nu au putut fi contactaţi.

Potrivit Administraţiei Fondului de Mediu, 47.550 de maşini sunt mai vechi de zece ani în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Înscrierea cetăţenilor, firmelor şi instituţiilor în Programul "Rabla" începe luni, un sfert din cele 17.000 de tichete destinate persoanelor fizice fiind distribuite colectorilor validaţi într-o primă etapă, astfel că la mai multe puncte de colectare se regăsesc în prezent şi sub 10 tichete.

Pentru Programul "Rabla" 2013 au fost alocate 20.000 de vouchere de 6.500 de lei, valoarea acestora crescând de la 3.800 de lei, cât a fost în anii precedenţi. Pe de altă parte, numărul tichetelor a scăzut la 20.000 (dintre care 17.000 sunt pentru persoanele fizice şi 3.000 pentru firme şi instituţii publice), faţă de 45.000 în 2012, 120.000 în 2011 şi 190.000 în 2010.

Persoanele fizice care doresc să beneficieze de valoarea voucher-ului obţinut la casarea autovehiculului mai vechi de 10 ani se pot înscrie de luni la unul din colectorii validaţi în program, a căror listă se regăseşte pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), în timp ce firmele şi instituţiile publice interesate se înscriu, tot de luni, direct la AFM, instituţia care gestionează Programul "Rabla".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici