RADET anunţă că noua companie Termoenergetica începe negocierile pentru noul contract de furnizare cu ELCEN

RADET informează că noua companie Termoenergetica, care va prelua activitatea Regieii, va începe, miercuri, negocierile cu ELCEN pentru un nou contract de furnizare a energiei. Noul contract conţine mai multe solicitări care privesc calcularea cheltuielilor sau penalităţile facturilor.

279 afișări
Imaginea articolului RADET anunţă că noua companie Termoenergetica începe negocierile pentru noul contract de furnizare cu ELCEN

RADET: Noua companie Termoenergetica începe negocierile pentru noul contract de furnizare cu ELCEN

„RADET anunţă că noua companie Termoenergetica va începe de azi (miercuri, n.r.) negocierile pentru noul contract de furnizare cu ELCEN. Încă din luna iulie am solicitat încheierea unui nou contract de furnizare a energie termice, corect, din care să fie eliminate clauzele care au generat conflictele economico—financiare şi o mare parte din penalităţi, propunerile fiind transmise în mai multe rânduri către Ministerul Energiei, partenerului contractant şi ANRE”, informează RADET, printr-un comunicat de presă.

Solicitările sunt „normale, corecte şi realiste” şi au în vedere specificul serviciului de furnizare a energiei termice, dar mai ales evitarea precedentului, respectiv a experienţei avute de RADET, punctează reprezentanţii Regiei. Potrivit acestora, refuzul eliminării acestor clauze şi introducerea oricăror alte clauze impuse de ELCEN, care nu sunt în concordanţă cu acest specific vor duce la „îngroparea” noii companii.

„Una dintre solicitări a avut în vedere calcularea tarifului pentru operatorul serviciului de energie termică (Compania Energetică Bucureşti) la nivelul cheltuielilor unui an calendaristic, având în vedere că practică a dovedit faptul că în perioada sezonului cald, RADET s-a aflat în imposibilitatea de a achita facturile ELCEN la termenele scadente. Vă reamintim că serviciul de termoficare are un puternic caracter sezonier care creează un dezechilibru financiar între veniturile obţinute în sezonul cald şi cele încasate în sezonul rece”, mai arată sursa citată.

Doar aproximativ 15% din cifra de afaceri este realizată pe perioada verii, în timp ce 85% este facturată în sezonul rece.

O altă solicitare a avut în vedere majorarea perioadei de graţie de la 30 de zile la 40 de zile pentru plata facturii către producător, după care acesta poate percepe penalităţi de întârziere.

„Această prevedere a fost cerută pentru asigurarea unui flux de numerar suficient, deoarece este bine ştiut faptul că decalajul de 10 zile între data emiterii facturii de cumpărare a energiei termice de la producător şi dată emiterii facturii către client a generat penalităţi de întârziere”, mai punctează RADET.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis pe 11 noiembrie, definitiv, falimentul RADET, fiind menţinută, astfel, decizia din primă instanţă a Tribunalului Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
radet,
căldură,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici