RADET începe de luni înlocuirea reţelei de termoficare veche de 36 de ani

Primăria Bucureşti anunţă că, începând de luni, RADET va demara lucrările de înlocuire a reţelei de termoficare în zona Spitalului Filantropia, traficul urmând să fie afectat în zonă având în vedere aproape toată porţiunea de reţea care va fi înlocuită se află sub calea de rulare a tramvaielor.

2213 afișări
Imaginea articolului RADET începe de luni înlocuirea reţelei de termoficare veche de 36 de ani

RADET începe de luni înlocuirea reţelei de termoficare veche de 36 de ani

Primăria Municipiului Bucureşti anunţă că lucrările vor începe luni, la ora 9.00, acestea fiind vitale pentru a putea asigura furnizarea energiei termice către mai multe zone din Capitala în sezonul de iarnă.

„Am alocat RADET 14 milioane de lei pentru a începe reparaţiile în sistem de urgenţă în zone ca Filantropia, Banu Manta şi Mihai Bravu. Lucrările la reţeaua de termoficare care vor începe luni in zona Spitalului Filantropia au o importanţă vitală pentru ca acest tronson de reţea alimentează cu agent termic zone importante ale Bucureştiului, precum Iancu de Hunedoara, Aviatiei, Dorobanti, Stefan cel Mare, Floreasca si zona Aeroportului Baneasa”, a transmis Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Tronsonul de reţea care urmează să fie înlocuit are o lungime de aproximativ 330 metri şi este cuprins între intersecţia bulevardului Ion Mihalache cu strada Barbu Delavrancea şi cămin termoficare aflat în dreptul Muzeului Antipa. Lucrările au un termen de execuţie cuprins între 75 si 90 de zile, iar porţiunea de reţea care urmează să fie înlocuită este amplasată aproape în totalitate sub calea de rulare a tramvaielor, pe ambele sensuri, ceea ce va duce la devierea traficului în zonă.

"Uzura fizică a tronsonului este cauzată atât de vechimea în exploatare foarte mare (peste 35 de ani) precum şi de infiltraţiile de apă rece, canalizare şi apa pluvială, care au avut drept rezultat distrugerea izolaţiei termice şi implicit corodarea conductelor. Dacă acest tronson de reţea nu este înlocuit, în sezonul rece 2016-2017, nu poate fi asigurată funcţionarea a 17 puncte termice din zona şi nu va putea fi furnizată energie termică în condiţii normale către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat, respectiv peste 250 blocuri din sectorul 1 al Capitalei", se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici