RADET reporneşte sistemele de încălzire cu agent termic din Bucureşti

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) a anunţa că va relua, de marţi, furnizarea căldurii în apartamentele din Bucureşti, ca urmare a scăderii temperaturilor prognozate pentru această săptămână.

7655 afișări
Imaginea articolului RADET reporneşte sistemele de încălzire cu agent termic din Bucureşti

RADET reporneşte sistemele de încălzire cu agent termic din Bucureşti (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Mediafax Foto)

"RADET a solicitat ELCEN repornirea sistemului de alimentare cu agent termic pentru încălzire către consumatorii urbani din Municipiul Bucureşti începând de marţi, ora 22:00. Măsura a fost dispusă pentru a asigura confortul cetăţenilor şi condiţiile optime de temperatură în locuinţe, în următoarea perioadă, în care se anunţă scăderea temperaturilor până la 0 grade Celsius. Solicitarea a avut în vedere prognoza meteo pe următoarele 3 zile, care indică temperaturi medii sub 10 grade, în intervalul orar prevăzut de legislaţia în vigoare, precum şi numeroasele cereri venite de la cetăţeni. Pentru cei care doresc reluarea furnizării căldurii, le recomandăm deschiderea vanelor montate pe circuitul de încălzire din subsolul blocurilor, precum şi a robineţilor montaţi pe calorifere pentru a se realiza o încărcare şi o aerisire corectă a instalaţiei de încălzire. Punctual, pot apărea deficienţe în furnizarea agentului termic pentru apă caldă şi căldură, care însă vor fi soluţionate cu celeritate", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de biroul de presă al RADET.

În plus, Regia de Termoficare anunţă că va cere modificarea legislaţiei astfel încât sistarea sau reluarea furnizării agentului termic să se poată face oricând.

"RADET, prin Primăria Municipiului Bucureşti, va solicita Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene modificarea legislaţiei privitoare la furnizarea şi oprirea energiei termice, astfel încât confortul locuitorilor Capitalei să fie asigurat în mod continuu pe întreaga perioadă a anului. În acest sens, este necesară adaptarea legislaţiei actuale la noile condiţii meteorologice din ultimii ani, cu variaţii mari de temperatură între zi şi noapte, sau schimbări bruşte de temperatură de la o zi la alta, în perioadele de pornire şi oprire a sistemului", precizează reprezentanţii RADET.

În ceea ce priveşte lipsa încălzirii la unele blocuri sau scări de bloc, după repornirea sistemului de încălzire, RADET precizează că aceasta poate fi cauzată de faptul că sunt asociaţii de proprietari care nu doresc deschiderea vanelor aflate în subsolul imobilelor. Reprezentanţii legali ai acestor asociaţii trebuie să anunţe în scris acest lucru, urmând ca pe site-ul regiei să fie afişată şi actualizată lista tuturor asociaţiilor care au cerut acest lucru.

Dispeceratele RADET şi echipele de intervenţie vor funcţiona în regim permanent în următoarea perioadă, iar bucureştenii care au nevoie de informaţii suplimentare, pot suna la TELVERDE - 0800.820.002, sau la dispeceratul RADET - 031.9442.

În data de 04 aprilie 2017 au fost iniţiate procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat al Municipiului Bucureşti. Oprirea agentului termic pentru încălzire a fost decisă în conformitate cu prevederile articolului nr. 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, care precizează că "oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10°C, între orele 18.00 – 06.00". De la această măsură au fost exceptate doar spitalele, creşele, grădiniţele, sau serele, unde sistarea serviciilor de încălzire s-a făcut doar la solicitarea scrisă a conducerii acestora.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici