RADET vrea să majoreze tarifele pentru distribuţia energiei. Ajustarea trebuie aprobată de CGMB

RADET vrea să majoreze tarifele de transport şi distribuţie a energiei termice furnizate prin puncte termice urbane la un tarif de 167,87 lei pe gigacalorie. Majorarea trebuie însă aprobată în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de joi.

556 afișări
Imaginea articolului RADET vrea să majoreze tarifele pentru distribuţia energiei. Ajustarea trebuie aprobată de CGMB

RADET vrea să majoreze tarifele pentru distribuţia energiei. Ajustarea trebuie aprobată de CGMB

Potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de joi, RADET vrea să ajusteze preţurile de alimentare cu energie termică astfel:

„Se aprobă tarifele locale pentru serviciul public de alimentare cu energie termică prin sistemul centralizat de încălzire a Municipiului Bucureşti, după cum urmează: a) tariful pentru transportul şi distribuţia energiei termice furnizate prin puncte termice urbane, la un nivel de 167,87 lei/Gcal (fără TVA). b) tariful pentru transportul energiei termice pentru consumatorii alimentaţi din circuitul primar, la un nivel de 100,58 lei/Gcal (fără TVA).

Se aprobă preţurile locale de facturare ale energiei termice furnizată consumatorilor non-casnici (agenţi economici) practicate de RADET Bucureşti la un nivel de 416,37/Gcal (fără TVA) – pentru consumatorii alimentaţi din PT urbane şi centrale termice de cvartal şi 338,24 lei/Gcal (fără TVA) – pentru consumatorii alimentaţi din PT proprii”, se arată în proiectul supus dezbaterii în şedinţa CGMB de pe 31 ianuarie.

Potrivit expunerii de motive a proiectului, majorarea tarifelor s-ar justifica prin creşterea preţurilor energiei termice de către furnizori.

De asemenea, potrivit raportului de specialitate a proiectului, creşterea tarifului pentru distribuţie prin puncte termice urbane ar urma să fie de 3,58% faţă de preţul actual.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici