Radu Mazăre susţine că este anchetat de DNA Constanţa în alte două dosare

Primarul Radu Mazăre susţine că este anchetat de procuroii DNA Constanţa în alte două dosare penale, unul fiind legat de vânzarea unui teren în urmă cu 12 ani, iar în celălalt fiind acuzat că ar fi primit mită de la firma de salubrizare după ce ar fi majorat taxa pentru gunoi plătită de constănţeni.

320 afișări
Imaginea articolului Radu Mazăre susţine că este anchetat de DNA Constanţa în alte două dosare

Radu Mazăre susţine că este anchetat de DNA Constanţa în alte două dosare (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

“Acum trei zile am aflat că mai am două dosare la DNA Constanţa. Unul pentru un teren vândut în 2002 de către Consiliul Local. Un nene avea un garaj amplasat ilegal pe terenul respectiv, garajul amplasat ilegal a fost demolat şi terenul a fost scos la vânzare prin licitaţie. Drept pentru care am dosar penal acum. E un dosar nou”, a declarat Radu Mazăre, joi.

El a spus că în alt dosar este acuzat că ar fi primit mită de la firma care se ocupă de salubrizarea oraşului.

“Mai am un dosar în care spune că eu şi toţi consilierii suntem acuzaţi că am luat şpagă pentru că anul trecut am votat creşterea taxei de gunoi diferenţiat, în funcţie de veniturile populaţiei, pentru că noi, Constanţa, stăteam cu taxa de gunoi de departe cea mai mică din România, ea fiind subvenţionată. Şi atunci nu am crescut-o pentru toată lumea, ci am crescut-o diferenţiat şi suntem acuzaţi că, având în vedere că am crescut taxa, firma de gunoi a încasat mai mulţi bani şi ne-a dat din banii ăştia şpagă nouă, mie şi întregului Consiliu Local”, a afirmat Mazăre.

Primarul susţine însă că taxa de gunoi nu a crescut, ci doar că s-a micşorat subvenţia, firma respectivă primind aceeaşi sumă.

“Problema este că firma de gunoi a încasat aceiaşi bani pentru că a participat la o licitaţie. Subvenţia pe care o punem noi este mai mică, dar ea încasează aceiaşi bani. Dacă încasa pentru o tonă de gunoi 10 lei, din ăştia 10 lei adunaţi de la populaţie noi încasam trei lei, şapte lei subvenţionăm. Acum încasăm şase lei, patru lei subvenţionăm, dar firma încasează tot 10 lei. Şi procurorul a început urmărirea penală împotriva mea şi a întregului Consiliu Local că am luat şpagă”, a adăugat Radu Mazăre.

Serviciul de salubrizare la Constanţa este asigurat de mai mai mulţi ani de firma Polaris. Până în 2013, taxa de habitat era 10 lei, dar cetăţenii plăteau doar 3 lei, restul fiind subvenţionat de către Primărie. De anul trecut, subvenţia se acordă diferenţiat în funcţie de venit, dar preţul taxei de habitat a rămas neschimbat, la valoarea de 10 lei.

Primarul Radu Mazăre este anchetat de procurorii DNA în mai multe dosare, cele mai multe dintre acestea fiind legate de vânzări sau retrocedări de terenuri. Într-unul din aceste dosare, el a fost trimis în judecată în 2008 împreună cu alte 36 de persoane pentru retrocedări de terenuri, procurorii susţinând că astfel a creat un prejudiciu de 114 milioane de euro.

De asemenea, primarul Constanţei este cercetat şi într-un dosar de luare de mită. El este acuzat că ar fi primit suma de 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern pentru ca acesta să câştige contractul pentru construirea locuinţelor sociale din campusul social "Henri Coandă". În acest dosar, Radu Mazăre este cercetat în libertate, dar sub control judiciar, având interdicţia de a părăsi ţara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici