Radu Mazăre vrea să vândă Cazinoul din Constanţa

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a afirmat, luni, că doreşte să vândă Cazinoul din Constanţa după ce a încetat contractul cu firma care concesionase acest obiectiv în urmă cu patru ani.

1484 afișări
Imaginea articolului Radu Mazăre vrea să vândă Cazinoul din Constanţa

Radu Mazăre vrea să vândă Cazinoul din Constanţa (Imagine: Mediafax Foto)

Consilierii locali au votat în şedinţa de luni un proiect de hotărâre privind constatarea încetării contractului de concesiune încheiat de administraţia locală cu SC Queen Investments SRL.

Radu Mazăre a declarat, la finalul şedinţei Consiliului Local, că este dispus să vândă Cazinoul din Constanţa, dar că deocamdată nu este nimeni interesat de acest obiectiv.

"Sunt dispus să vindem acest Cazinou. Din păcate, varianta cu investitorii israelieni nu a funcţionat. Au cheltuit cam două milioane de euro până acum cu proiecte, cu plata concesiunii, au cumpărat şi un teren ca să facă şi un hotel unde să cazeze eventualii jucători. Din cauza situaţiei economice mondiale care i-a mai zdruncinat puţin, din cauza felului şi mersului economiei româneşti şi a turismului românesc au zis că decât să investească încă cinci milioane în Cazino şi să piardă şapte mai bine închid şi pleacă acasă cu ăştia două milioane de euro pierduţi şi au renunţat la contract", a explicat Radu Mazăre.

El a spus că municipalitatea nu poate să ţină acest obiectiv şi că până în momentul în care Cazinoul va fi vândut, va fi întreţinut ca să nu se degradeze.

"Să dea Dumnezeu să vină cineva să vrea să îl cumpere, să investească în el şi să-l facă funcţional. Municipalitatea nu poate să ţină cazinouri. Îl vindem. Nu ştiu cu cât, o să spună evaluatorii, dar nu găsesc pe nimeni. Dacă găsiţi pe cineva puteţi spune public că Mazăre şi consilierii vor să vândă Cazinoul din Constanţa. Să dea Dumnezeu să-l cumpere vreun arab bogat sau vreun turc care se ocupă de cazinouri. Până atunci îl menţinem cu bănuţi puţini cât să nu cadă, să nu se degradeze. Nu pot să mă apuc să fac cazinouri, nici salon de nunţi. Până acum, din câţi oameni cu bani cunosc, niciunul nu a fost interesat în a prelua acest simbol al Constanţei", a mai spus primarul Radu Mazăre.

Contractul dintre Primăria Constanţa şi Queen Investments SRL, încheiat în anul 2007, prevedea concesionarea Cazinoului pe o perioada de 49 de ani, cu drept de prelungire, municipalitatea urmând să primeasca anual 140.000 de euro.

Cazinoul Constanţa este unul dintre cele mai cunoscute monumente istorice din România. Clădirea a fost construită din bani publici în perioada 1903 - 1910, arhitectul lucrării fiind Daniel Renard, arhitect român de origine elveţiană. Inaugurarea oficială a Cazinoului Constanţa a avut loc în 1911.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici