Radu Stroe: DGIPI va trebui să se intereseze strict de angajaţii MAI care încalcă legea

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a anunţat, joi, că DGIPI va fi reorganizată în aşa fel încât să se intereseze strict de culegerea de informaţii legate de angajaţii MAI care comit infracţiuni, precizând că nu poate să spună deocamdată dacă şeful Direcţiei va fi schimbat.

768 afișări
Imaginea articolului Radu Stroe: DGIPI va trebui să se intereseze strict de angajaţii MAI care încalcă legea

Radu Stroe: DGIPI va trebui să se intereseze strict de angajaţii MAI care încalcă legea (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Radu Stroe a spus că nu ştie deocamdată care va fi numele secretarului de stat care va avea în subordine Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), dar a subliniat faptul că instituţia va fi reorganizată, în aşa fel încât să asigure "împrejurarea ca toţi lucrătorii din MAI să fie feriţi să încalce legea".

"DGIPI va trebui să se intereseze strict de lucrătorii MAI care încalcă legea. Nu să se intereseze cu cine mă întâlnesc eu după orele de program sau dacă mănânc în altă parte. Nu spun că ei fac asta, dar vorbeşte lumea", a spus Stroe, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul ministerului.

Ministrul Afacerilor Interne a menţionat că nu poate să spună deocamdată dacă şeful DGIPI (chestorul Gelu Oltean, n.r.) va fi schimbat.

"O să ştim abia după ce aprobăm reorganizarea şi discutăm cu primul ministru. În principiu, eu nu vreau să dau un semnal că actualul şef va fi schimbat, nu dau nici semnalul că va fi veşnic. Voi discuta cu domnul prim-ministru şi vom vedea. Este altă structură, este altă funcţie. Personal am înţeles că profesional e bun. Vom vedea", a mai spus Radu Stroe.

Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă va fi reorganizată ca departament în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, potrivit unei Ordonanţe de urgenţă aprobate de Guvern în 22 decembrie.

Structura va fi coordonată de un secretar de stat, ajutat de doi subsecretari de stat.

Şeful DGIPI şi adjuncţii acestuia vor fi numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizie a premierului, şi nu prin ordin al ministrului de resort, ca până în prezent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici