Raed Arafat a inaugurat Dispeceratul integrat al ISU Braşov şi al Serviciului Judeţean de Ambulanţă

Dispeceratul integrat al ISU Braşov şi al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) a fost inaugurat, sâmbătă dimineaţă, în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, acesta fiind cel de-al 28-lea dispecerat inaugurat la nivel naţional.

466 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat a inaugurat Dispeceratul integrat al ISU Braşov şi al Serviciului Judeţean de Ambulanţă

Raed Arafat a inaugurat Dispeceratul integrat al ISU Braşov şi al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (Imagine: Bogdan Stamatin/Arhiva Mediafax Foto)

Inaugurarea oficială a dispeceratului de la Braşov a avut loc în prezenţa prefectului judeţului, Mihai Mohaci, şi a reprezentanţilor autorităţilor locale.

"Acesta este cel de-al 28-lea astfel de dispecerat care a fost inaugurat în ţară. Ne propunem ca până la sfârşitul anului să inaugurăm astfel de dispecerate în toate judeţele. Prin intermediul acestor dispecerate se asigură o integrare a deciziei şi o utilizare mai bună a resurselor. Acest lucru va permite o eficientizare a întregii activităţi, atât a ISU, cât şi a Serviciilor de Ambulanţă. Pe fiecare tură, activitatea este coordonată, alternativ, de câte un medic de la ISU şi de la Ambulanţă, care decide cu ce fel de efective se va interveni, în funcţie de solicitările primite", a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Dispeceratul integrat asigură permanent preluarea apelurilor de urgenţă transmise prin sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112, cunoaşte permanent capacitatea operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Ţara Bîrsei" al judeţului Braşov, misiunile care au fost executate sau sunt în curs de executare, situaţia operativă, forţele şi mijloacele angajate în acţiuni, transmite şi urmăreşte executarea ordinelor şi dispoziţiilor, primeşte rapoartele operative de la subunităţile de intervenţie, asigură menţinerea legăturii neîntrerupte cu subunităţile operative, precum şi cu forţele cu care cooperează în zona de competenţă, alertează de îndată subunitatea de intervenţie, asigură şi menţine permanent legătura cu resursele proprii dislocate la locul evenimentului sau cu structurile din care provin acestea.

Întrebat ce părere are despre trecerea Serviciilor Judeţene de Ambulanţă în administrarea Consiliilor Judeţene, Arafat a spus că acest lucru se află în analiza compartimentelor competente ale ministerului, dar că el este de părere că acest lucru trebuie făcut cu mare atenţie, pentru a nu strica ceea ce funcţionează bine în prezent.

"O astfel de decizie trebuie foarte atent gândită. Deocamdată ministerul analizează toate implicaţiile unei astfel de decizii. În opinia mea trebuie plecat de la ideea de a nu face rău la ce merge bine. Dacă vorbim despre o regionalizare a deciziei în ceea ce priveşte serviciile de ambulanţă, aceasta poate avea efecte benefice pentru o gestionare mai bună a resurselor", a spus Raed Arafat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici