Raed Arafat, despre al treilea val al pandemiei. „Sperăm să fie ultimul, dacă reuşim să ducem campania de vaccinare în stilul în care merge acum”

  • România se pregăteşte pentru al treilea val de infectări
  • În acest moment, România se confruntă cu o criză de paturi la ATI
  • Raed Arafat: „Sperăm să fie ultimul val, dacă reuşim să ducem campania de vaccinare în stilul în care o ducem şi România stă bine cu vaccinarea”
2356 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat, despre al treilea val al pandemiei. „Sperăm să fie ultimul, dacă reuşim să ducem campania de vaccinare în stilul în care merge acum”

Raed Arafat

România se pregăteşte pentru al treilea val de infectări. Criza de paturi la ATI e cea mai mare problemă în acest moment, iar premierul Florin Cîţu a făcut o serie de solicitări în acest sens, conform alephnews.ro.
 
Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a vorbit în direct la Aleph News despre situaţia locurilor la ATI şi stadiul campaniei de vaccinare.
 
„Există soluţii care se discută la nivelul Ministerului Sănătăţii cu spitalele de a aloca un număr de paturi inclusiv din spitalele de urgenţă pentru spitalele COVID, lucru care se face deja. La Bucureşti, unde e presiune mai mare, am adus un al doilea TIR ATI, e posibil sa mai aducem un al treilea”, a spus Raed Arafat.
 
Şeful DSU a amintit de problema lipsei de personal medical.
 
„Rămâne problema resursei umane. Se lucrează în acest sens. ieri, briefingul nostru a fost cu participarea premierului, a reprezentanţiilor DSP-ului, Ministerului Sănătăţii”, a declarat Arafat. 
 
 
Luni, 15 martie, începe în România etapa a III-a a campaniei de vaccinare anti-COVID-19, destinată populaţiei generale. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici