Raed Arafat: Eram aproape să închidem o staţie de metrou, dar s-a rezolvat problema

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat, duminică, că a fost aproape de a închide o staţie de metrou, din cauza unor probleme privind evacuările într-un eventual caz de urgenţă.

5779 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat: Eram aproape să închidem o staţie de metrou, dar s-a rezolvat problema

Raed Arafat: Eram aproape să închidem o staţie de metrou, dar s-a rezolvat problema

„Eram aproape să facem asta, dar s-a rezolvat problema acolo şi am ridicat problema că, dacă nu e rezolvată, o să ne gândim şi să închidem staţia. În situaţia asta e greu să rezolvi de azi pe mâine. E foarte rău, 20 de ani nu au fost rezolvate. Ca am început să le rezolvăm şi îmbunătăţim în fiecare lună, o să ne ducă la un nivel unde da, suntem mulţumiţi, nu am ajuns la nivelul ăsta, dar am avansat destul de mult”, a declarat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, la Digi24.

Raed Arafat a mai spus că situaţia la metrou s-a îmbunătăţit faţă de cea din 2014.

"În 2014, nici pompierii Bucureşti, nici pompierii metroului, care sunt câţva, nu aveau dotarea ca să intre în tuneluri dacă aveam un incendiu în tunel, pentru o durată mai lungă, ca să salveze oameni. La prevernire s-au rezolvat foarte multe aspecte legat de căile de evacuare. Erau căi închise cu lacăte", a mai spus Raed Arafat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici