Raed Arafat: Telemedicina este viitorul. Noul sistem 112 ar putea să permită viitor video call-uri

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că telemedicina „este viitorul” şi că este avut în vedere ca noul sistem 112 să permită, în viitor, video call-uri. „Sunt trei centre momentan pe telemedicină, Bucureşti, Târgu Mureş, Iaşi”, a mai spus şeful DSU.

347 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat: Telemedicina este viitorul. Noul sistem 112 ar putea să permită viitor video call-uri

Raed Arafat: Telemedicina este viitorul. Noul sistem 112 ar putea să permită viitor video call-uri

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a precizat, marţi, în cadrul unei conferinţe, că telemedicina este viitorul şi că va juca un rol major în cazul accidentelor vascular-cerebrale.

„Mai ales partea video, pentru că poţi asista un diagnostic la distanţă, poţi asista un pompier într-o zonă rurală sau un asistent văzând de la distanţă şi punând bolnavul să facă anumite mişcări cât să poţi să-ţi dai seama dacă este sau nu. Deci acesta este viitorul”, a spus şeful DSU.

Arafat a menţionat că noul sistem 112 va permite în viitor video-call-urile, fapt ce va eficientiza luarea deciziilor în timpi optimi de către personalul dispeceratului.

„Folosirea telemedicinei în prespital devine extrem de importantă, noul sistem 112 va permite video-call-ul în viitor. Suntem în discuţii cu STS-ul şi în momentul în care va permite video-call-ul, înseamnă că şi apelantul dacă la dispecerat personalul e instruit poate să transmită nişte imagini pe baza cărora se pot lua decizii”, a spus şeful DSU.

Potrivit aceleiaşi surse, în acest moment pe teritoriul României sunt trei centre pe telemedicină - Bucureşti, Târgu Mureş, Iaşi,.

„Sistemul acum este în upgradare, deci avem un program prin Banca Mondială ca să-l upgradăm (...) Telemedicina se poate realiza şi între spitale ”, a conchis Raed Arafat.

Taguri:
telemedicina,
112,
video

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici