Rafila, despre distribuţia pastilelor de iod: Este vorba de o mentalitate

Distribuţia slabă a pastilelor de iod nu denotă o campanie eşuată, ci o mentalitate, spune ministrul Sănătăţii. Potrivit lui Alexandru Rafila, românii nu au o mentalitate de prevenţie, în general.

483 afișări
Imaginea articolului Rafila, despre distribuţia pastilelor de iod: Este vorba de o mentalitate

Rafila, despre distribuţia pastilelor de iod: Este vorba de o mentalitate

Alexandru Rafila a fost întrebat, luni, despre eşecul campaniei de distribuire a pastilelor de iod. „Nu e vorba de eşecul unei campanii, e vorba de o mentalitate, noi nu avem o mentalitate de prevenţie în general”, a spus acesta.

Ministrul a adăugat că statul are datoria să să asigure „câteva produse” care pot fi utilizate într-o situaţie specială.

„Noi nu putem să eludăm legea şi să eliberăm fără prescripţie medicală un produs care este în categoria produselor care se eliberează pe bază de prescripţie medicală. Cred că o mai mare responsabilitate atât din partea medicilor, cât şi a populaţiei, o înţelegere mai clară a contextului în care ne găsim în momentul de faţă va duce în timp la schimbarea acestei situaţii. Aştept şi eu cu nerăbdare cifrele pentru luna septembrie, Oricum, în luna august adresabilitatea celor care s-au dus să ia pastilele a crescut de aproape 200 de ori faţă de luna precedentă”, a afirmat Rafila.

Potrivit acestuia, este vorba despre un produs care are valabilitate de 3 ani, iar dacă pastilele vor expira, decizia va fi luată „la momentul oportun”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici