Raicu (CGMB): CGMB şi-a reafirmat majoritatea după ce prefectul ne-a atacat hotărârile

Consilierul general Mircea Raicu (PDL) a declarat, pentru MEDIAFAX, că, într-o şedinţă de îndată convocată luni dimineaţă, consilierii municipali şi-au reafirmat constituirea noii majorităţi (PNL - PDL), după ce prefectul Capitalei, Paul Petrovan, a atacat hotărârile luate de aceasta.

128 afișări
Imaginea articolului Raicu (CGMB): CGMB şi-a reafirmat majoritatea după ce prefectul ne-a atacat hotărârile

Mircea Raicu (Imagine: Bogdan Iordache / Mediafax Foto)

Raicu a explicat că, în loc să atace trei hotărâri, în opinia sa nelegale, luate în şedinţele de îndată atunci când majoritatea în CGMB aparţinea PSD-ului, prefectul Capitalei a atacat toate cele 50 de hotărâri date în şedinţele de îndată după formarea noii majorităţi PNL-PDL.

Astfel, în şedinţa de îndată convocată luni, noua majoritate a reluat votul asupra unora dintre cele 50 de hotărâri atacate de prefect.

Pe ordinea de zi a şedinţei de îndată de luni convocată pentru ora 10.15 au fost trecute 15 proiecte de hotărâre.

În sală au fost prezenţi iniţial 28 de consilieri generali şi ulterior 29, respectiv consilierii generali membri ai actualei majorităţi şi PNL, PDL, şi trei PPDD.

Printre proiectele votate se regăsesc două privind revocarea mandatelor de consilieri pentru Alexandrina Peter şi Ştefan Alexandru Mocioacă (membri PSD) şi alte două proiecte pentru încetarea mandatelor de consilieri generali a lui Marin Dan Ştefănel şi Ana Maria Popescu, membri PPDD.

De asemenea au fost votate proiectele pentru validarea mandatului de consilier pentru Horia Scarlat, Antonel Tănase - PNL şi Nicolae Şerban - PDL, alte patru proiecte de hotărâre votate luni au avut în vedere revocarea actualilor viceprimari, schimbarea din funcţie a foştilor viceprimari şi alegerea unor noi viceprimari tot în persoana lui Lucian Iliescu şi Richard Ghiţă.

"Prefectul în loc să atace doar trei hotărâri ale vechii majorităţi a căutat motive să facă plângere prealabilă pe forma convocării acelei şedinţe (în care s-a constituit noua majoritate, n.r.) am vrut să arătăm, pentru a nu mai exista niciun dubiu, că împreună, PNL, PDL şi cu acei consilieri care activează alături de noi din alte grupuri formăm o majoritate stabilă", a declarat pentru MEDIAFAX
şi liderul consilierilor PNL Cornel Pieptea.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti are, din 30 iunie, o nouă majoritate, formată din reprezentanţii PNL şi PDL, plus trei consilieri de la PPDD cu care, potrivit consilierului Mircea Raicu s-a discutat "ca persoane fizice".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici