Răniţii la Jilţ Sud, vizitaţi de ministrul Energiei: Sunt în afara oricărui pericol

Ministrul Energiei Virgil Popescu a vizitat la Spitalul din Târgu Jiu angajaţii răniţi în urma accidentului produs marţi la cariera Jilţ Sud.

74 afișări
Imaginea articolului Răniţii la Jilţ Sud, vizitaţi de ministrul Energiei: Sunt în afara oricărui pericol

Răniţii la Jilţ Sud, vizitaţi de ministrul Energiei: Sunt în afara oricărui pericol

„În afara oricărui pericol. Patru cuvinte care descriu situaţia medicală pentru pacienţii care au rămas internaţi în urma cumplitului accident de la CE Oltenia”, a scris vineri pe Facebook ministrul Energiei.

El susţine că a reuşit să prindă ora de vizită la Spitalul din Târgu Jiu şi a stat de vorbă cu unul dintre pacienţi.

„Vorbim despre oameni care au trecut printr-o situaţie traumatizantă, oameni care fac o meserie grea şi deosebit de solicitantă, în condiţiile pe care le-aţi văzut cu toţii. Le urez cea mai grabnică însănătoşire şi îmi doresc ca la întoarcerea lor să găsească lucrurile schimbate la CEO”, spune Virgil Popescu.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului din Târgu Jiu, două dintre victimele accidentului de muncă au fost externate din Secţia Chirurgie Generală II, în stare bună. Cei doi pacienţi au primit recomandare de a merge la control dacă va fi nevoie şi concedii medicale.

Celălalt pacient internat în Spitalul din Târgu Jiu a fost transferat la Compartimentul Chirurgie Buco-Maxilo-Facială din cadrul Secţiei ORL. Potrivit medicului curant, pacientul va fi monitorizat în secţie deoarece prezintă o fractură minoră, fără deplasare, la nivelul oaselor feţei, care nu necesită intervenţia chirurgicală.

Trei persoane au murit şi 10 au ajuns la spital în urma accidentului produs marţi la exploatarea minieră Mătăsari din judeţul Gorj. Potrivit CE Oltenia, marţi, în jurul orei 13.00, în perimetrul carierei Jilţ Sud, personalul care a participat la intervenţia mecanică la Excavatorul 1400-05 a urcat într-un mijloc auto pentru a se deplasa la sediu. În timpul coborârii pe o pantă, înaintea podului de traversare a transportatorului cu banda T 204, autovehiculul a derapat pe pod şi a căzut peste transportor, impactul soldându-se cu 16 victime. Printre acestea se numără 14 salariati ai CE Oltenia, din care 3 au decedat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici