De la botez, la înmormântare. Raphael Nascimbene, un an şi nouă luni, este cea mai tânără victimă a accidentului aviatic de la Milano

  • Presa italiană alocă spaţii largi accidentului aviatic de duminică, de la Milano.
  • Pilotul, Dan Petrescu, era proprietarul aeronavei, mergea cu familia şi cu prietenii la casa sa din Olbia.
  • Două familii urmau să petreacă după ce, cu două zile, îl botezase pe micuţul Raphael.
3709 afișări
Imaginea articolului De la botez, la înmormântare. Raphael Nascimbene, un an şi nouă luni, este cea mai tânără victimă a accidentului aviatic de la Milano

De la botez, la înmormântare. Raphael Nascimbene, un an şi nouă luni, cea mai tânără victimă a accidentului aviatic de la Milano

Două familii distruse. Poveştile de viaţă ale unor persoane care au legătură cu România, Germania, Franţa şi Canada preocupă presa italiană.

Dan, Ştefan, Regina Dorotea, Julien, pe de o parte, Filippo, Raphael, Claire şi Miruna, pe de altă parte: două familii care urmeau să sărbătorească botezul celui mai tânăr membru din aparatul de zbor, Raphael, de un an şi nouă luni, în Sardinia, în casa pilotului, Dan. Dar care nu au mai ajuns niciodată în Olbia.

Dan Petrescu a pilotat de pe aeroportul Linate la 13.04. A părăsit Bucureştiul joia trecută, la bordul Pilatus PC12, alături de alţi 8 pasageri, aparat de zbor cumpărat în 2015 împreună cu un alt partener al său, Vladimir Cohn, fost acţionar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti.

Apoi, a participat la botezul micuţului copil, fiul prietenilor fiului său, Dan Stefan, 30 de ani, cercetător în Canada şi născut la München, unde familia Petrescu s-a refugiat, pentru a scăpa de regimul comunist al lui Nicolae Ceauşescu. Revenit în patria sa după 1989, a început să investească pe piaţa auto şi mai ales pe piaţa imobiliară.

Avea zone vaste şi numeroase clădiri pe care a început să le vândă marilor lanţuri de retail, cum ar fi Metro şi Real, adunând o valoare estimată la 3 miliarde de euro, până la punctul în care prietenul său Ion Ţiriac să se refere deseori la el ca „cel mai bogat om din România”. 

Fiul magnatului, cercetător în Canada

Dan Ltefan Petrescu a decis să plece cu ani în urmă în Canada, unde l-a cunoscut pe canadianul Julien Brossard, cu 6 ani mai mare, care şi-ar fi sărbătorit vineri vârsta de 36 ​​de ani. Împreună cu mama lui Dan Ştefan şi soţia antreprenorului, Dorotea Petrescu, în vârstă de 65 de ani, au decis să se delecteze cu câteva zile de vacanţă în Sardinia împreună cu cuplul de prieteni care şi-au botezat fiul.

Prietenii erau Filippo Nascimbene, născut la Pavia, la câteva zile după ziua sa de naştere - ar fi împlinit 33 de ani pe 13 octombrie - şi soţia sa Claire Alexandrescou, 34 de ani, născută în Franţa, dar de origine română după mamă, Miruna Anca Wanda Lozinschi, 65 de ani, tot cu ei în avion.

Filippo frecventase Universitatea din Piemontul de Est şi timp de un an şi jumătate fusese angajat al StartHub Consulting, o companie milaneză specializată în căutarea de manageri pentru companii.

Un sector în care Nascimbene lucra din 2015, când a fost angajat de Hays după o experienţă de cinci ani şi jumătate ca agent Generali. Soţia sa Claire, franceză şi de origine română, cu o carieră la L'Oreal. Iubirea lor a dat naştere, în urmă cu un an şi nouă luni, micuţului Raphael, născut în capitala lombardă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici