Raport Agenţia Internaţională a Energiei: Emisiile de carbon vor creşte periculos, cu efecte devastatoare pentru climă

  • Raportul privind emisile de noxe a fost făcut de Agenţia Internaţională a Energiei.
  • Vânzările de motoare cu combustie internă trebuie să se încheie până în 2035.
  • De la convenţia ONU 1992 privind schimbarea climatică, emisiile CO2 au crescut cu 60%.
  • AIE apreciază că vânzarea centralelor pe gaz ar trebui să înceteze până în 2025.
298 afișări
Imaginea articolului Raport Agenţia Internaţională a Energiei: Emisiile de carbon vor creşte periculos, cu efecte devastatoare pentru climă

Raport Agenţia Internaţională a Energiei: Emisiile de carbon vor creşte periculos, cu efecte devastatoare pentru climă

Emisiile de carbon vor creşte periculos, cu efecte devastatoare pentru climă, arată un raport făcut de Agenţia Internaţională a Energiei.
 
Deja sunt schimbări climatice la tot pasul şi trebuie luate măsuri urgente. Iar raportul conţine 400 de paşi spre calea către 0 emisii de noxe în 2050.
 
Printre paşii menţionaţi se află renunţarea la centrale termice pe gaz până în 2025 şi interziciea vânzării de maşini cu combustie internă până în 2035.
 
„Anul acesta, emisile la nivel global vor creşte substanţial şi este a doua cea mai mare creştere din istorie. Este o prăpastie care se măreşte între retorica pe care o auzim din partea guvernelor şi ce se întamplă în realitate”, a afirmat Fatih Birol, director executiv AIE.
 
Raportul a fost văzut ca o contribuţie importantă pentru COP26 - conferinţă a ONU pentru schimbările climatice - care va avea loc în acest an la Glasgow. Soluţia cu care putem evita distrugerea planetei vine prin 3 teme date de Agenţia Internaţională a Energiei.
 
„Văd 3 mari teme de casă pentru toţi, guverne, industrii, cetăţeni, academii,
  • Numărul 1: să scoţi ce e mai bine din sursele de energie curate pe care le ai
  • Numărul 2: În timp ce facem asta, în paralel trebuie să apăsăm  butonul magic al inovaţiei;
  • Numărul 3: trebuie să reducem substanţial consumul de combustibil fosil deci 3 job-uri”.
 
Agenţia Internaţională a Energiei spune că nu avem foarte mult timp de pierdut şi chiar dacă borna din 2030 poate să fie atinsă cu tehnologiile actuale, restul de 20 de ani se bazează pe tehnologii pe care momentan le avem sub dezvoltate sau mai rău, nu le avem deloc.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici