Raport CE: Sunt necesare măsuri pentru intrarea în vigoare a Codului civil

Comisia Europeană arată că sunt necesare măsuri active care să însoţească intrarea în vigoare a Codului civil şi adoptarea unui plan cuprinzător de aplicare a celorlalte trei noi coduri, furnizarea de resurse pentru reorganizarea instanţelor, sporirea capacităţii Institutului de Magistraturii.

127 afișări
Imaginea articolului Raport CE: Sunt necesare măsuri pentru intrarea în vigoare a Codului civil

Comisia Europeană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În raportul privind MCV, dat publicităţii miercuri, Comisia Europeană arată că în ceea ce priveşte reforma sistemului judiciar este necesară adoptarea unor măsuri active care să însoţească intrarea în vigoare a Codului civil şi adoptarea unui plan cuprinzător de punere în aplicare a celorlalte trei noi coduri, furnizarea de resurse suficiente pentru formare şi reorganizarea instanţelor şi a parchetelor, sporirea capacităţii Institutului Naţional al Magistraturii şi adoptarea propunerilor acestuia referitoare la îmbunătăţirea standardelor de formare şi de recrutare.

De asemenea, Comisia notează că este necesară finalizarea unei analize detaliate a dezechilibrelor legate de volumul de lucru în cadrul sistemului judiciar, în vederea revizuirii modului de funcţionare a sistemului judiciar care va avea loc în curând.

CE mai arată că este necesar să fie finalizată revizuirea modului de funcţionare propus a sistemului judiciar şi punerea în aplicare a recomandărilor acesteia; crearea unui cadru de monitorizare a progreselor înregistrate în ceea ce priveşte reforma sistemului judiciar, la care să participe părţile interesate din sistemul judiciar prin punerea în aplicare a acestui plan de acţiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici