Raport INML: 2.721 de persoane, majoritatea bărbaţi, s-au sinucis în 2013

O treime dintre morţile violente pentru care, în 2013, s-au făcut autopsii medico-legale în unităţile de profil au fost sinucideri, majoritatea celor şi-au luat viaţa (82%) fiind bărbaţi, arată un raport al Institutului Naţionale de Medicină Legală "Mina Minovici".

248 afișări
Imaginea articolului Raport INML: 2.721 de persoane, majoritatea bărbaţi, s-au sinucis în 2013

Raport INML: 2.721 de persoane, majoritatea bărbaţi, s-au sinucis în 2013 (Imagine: Viorel Dudau/ Mediafax Foto)

Numărul sinuciderilor de anul trecut, 2.721, este mai mic decât cel din 2013, când s-au înregistrat 2.753 astfel de cazuri.

Potrivit raportului, cele mai frecvente morţi violente au fost sinuciderile prin spânzurare, otrăvirea (intoxicaţie voluntară) şi aruncare de la înălţime (precipitare).

În 2013, la nivel naţional au fost realizate 18.942 autopsii. Din numărul total de autopsii medico-legale, 55 la sută au fost reprezentate de morţile violente, iar jumătate dintre acestea au fost reprezentate de sinucideri şi accidente rutiere.

"Analizând structura deceselor de cauză violentă prin prisma mecanismelor tanatogeneratoare, cele mai frecvente sunt: lovire cu corp dur, asfixie mecanică prin spânzurare, intoxicaţii, dar şi înec, îngheţ, electrocuţii, împuşcare şi explozii", se mai precizează în raport.

Cel mai mare număr de sinucideri din intervalul 1996-2013 a fost înregistrat în 2000, când au fost 3.967.

În raport se mai arată că spectrul metodelor suicidare a înregistrat fluctuaţii relativ mici în ultimii opt ani, constantă fiind "preferinţa" pentru spânzurare.

Tot în 2013 au fost înregistrate, la nivel naţional, 420 de cazuri medico-legale de omucideri, confirmând trendul descrescător din ultimii 22 ani.

Şi decesele produse în circumstanţele accidentelor rutiere au înregistrat o scădere constantă în ultimii patru ani, ajungând în 2013 la 1.978.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici