Raport publicat de Cumpănaşu: Anchetatorii ştiau că numărul oficial al lui Gheorghe Dincă era pe listingul telefonului cu care Alexandra sunase la 112

Un raport publicat de Alexandru Cumpănaşu arată că anchetatorii ştiau încă din noaptea de 25 iulie, ora 01.00, că telefonul de pe care Alexandra a sunat la 112 efectuase în luna mai 2019 un apel către numărul lui Gheorghe Dincă. Percheziţiile au început în dimineaţa zilei de 26 iulie.

11329 afișări
Imaginea articolului Raport publicat de Cumpănaşu: Anchetatorii ştiau că numărul oficial al lui Gheorghe Dincă era pe listingul telefonului cu care Alexandra sunase la 112

Raport publicat de Cumpănaşu: Anchetatorii ştiau că numărul oficial al lui Gheorghe Dincă era pe listingul telefonului cu care Alexandra sunase la 112

„Fiind desemnat să supravegheze cercetările, prin ordonanţa provizorie din 25 iulie 2019, procurorul Cristian Ovidiu Popescu a dispus autorizarea pe o durată de 48 de ore, respectiv de la data 25.07.2019, ora 16:00 până la data de 27.07.2019, ora 16:00 a interceptării convorbirilor telefonice purtate pe 3 numere de telefon aparţinând numitei Măceşanu Alexandra Mihaela, localizarea telefoanelor mobile (respectiv telefonul de pe care s-a apelat serviciul 112, telefonul de pe care a fost apelată mama victimei şi telefonul victimei), a cartelelor telefonice inclusiv supravegherea video, audio sau prin fotografiere a locaţiilor identificate în urma exploatării ordonanţei provizorii”, se arată în raportul publicat de Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, pe pagina sa de Facebook.

Cumpănaşu nu menţionează raportul cărei instituţii este documentul publicat pe Facebook, însă surse judiciare au precizat că este vorba despre raportul întocmit în urma controlului cerut de procurorul general.

Potrivit aceluiaşi document, procurorul Popescu a luat legătura cu ofiţerul de poliţie de la Direcţia Operaţiuni Speciale Craiova, caruia i-a transmis cele trei numere de telefon şi a transmis ordonanţa şi la Biroul Operaţiuni Speciale Slatina.

„Ofiţerul de poliţie a adus la cunoştinţă procurorului că autoturismele dotate cu echipamentele de localizae şi supraveghere, două la număr, sunt pe teren, una în Craiova, iar a doua în Bucureşti, fiind implicate în alte acţiuni care reclamau urgenţe”.

La scurt timp, procurorul a fost informat că numerele de telefon indicate (între care şi cel de pe care a fost sunată mama Alexandrei de o persoană care s-a recomandat ginerele ei) nu ma sunt active.

La 21.11, tot 25 iulie, procurorul Cătălin Zăvoianu de data aceasta a contactat ofiţerul de poliţie, care a transmis că, în continuare, cele trei numere de telefon nu sunt active, de aceea nu pot fi localizate.

„În jurul orei 01.00 Compartamentul Operaţiuni Speciale a precizat că, din verificările efectuate, a rezultat că numărul de telefon de la care minora Măceşanu Alexandra Mihaela a apelat serviciul 112 a efectuat un apel în luna mai 2019 către numărul de telefon (...) înregistrat pe numele Dincă Gheorghe. În baza acestor date, procurorul Popescu Cristian Ovidiu a emis o ordonanţă provizorie prin care a dispus interceptarea şi localizarea telefonului sus-menţionat pe o perioadă de 48 de ore”, mai spune documentul.

În privinţa pătrunderii în casa lui Dincă, raportul menţionează, aşa cum a precizat şi Parchetul General printr-un comunicat de presă transmis la 30 iulie, că procurorii nu au interzis poliţiştilor să pătrundă în domiciliu înainte de ora 6:00 (aşa cum prevede legea), ci decizia a fost luată de comun acord. Percheziţiile au început în dimineaţa zilei de 26 iulie.

„S-a apreciat că nu sunt întrunite condiţiile acestor fapte justificative, motiv pentru care percheziţia domiciliară urma să se desfăşoare începând cu pra 6:00. De asemenea, s-a avut în vedere faptul că o eventuală pătrundere în domiciliu, respectiv anterior orei 6.00, ar fi pus în discuţie legalitatea probelor ce puteau fi identificate. De precizat că trei echipe formate din câte doi lucrători de poliţie au fost desemnate să supravegheze domiciliul lui Gheorghe Dincă până la ora 6:00, având dispoziţia să pătrundă în locaţie dacă identificau activităţi de orice natură”, se mai arată în sursa citată.

Taguri:
raport,
alexandra,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici