Raportul Inspecţiei Judiciare privind controlul la DNA a ajuns la CSM. Consiliul îl va analiza

Raportul Inspecţiei Judiciare privind controlul la DNA a ajuns la CSM, urmând a fi analizat. Documentul conţine şi obiecţiunile formulate de DNA. Până la momentul transmiterii ştirii, nu a fost fixată data la care va fi dezbătut.

422 afișări
Imaginea articolului Raportul Inspecţiei Judiciare privind controlul la DNA a ajuns la CSM. Consiliul îl va analiza

Raportul Inspecţiei Judiciare privind controlul la DNA a ajuns la CSM. Consiliul îl va analiza

Inspecţia Judiciară a transmis, joi, Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii Raportul privind rezultatele controlului managerial, desfăşurat în perioada 17 iulie-25 august 2017, la Direcţia Naţională Anticorupţie – Structura centrală, potrivit reprezentanţilor IJ.

Surse din sistem au precizat, pentru Mediafax, că acest raport conţine şi obiecţiunile ridicate de DNA în urma analizei documentului.

Deocamdată, nu a fost fixată data la care va fi dezbătut, dar, cel mai probabil, în zilele următoare, el se va afla pe ordinea de zi a Secţiei de procurori din CSM, precizează sursele menţionate.

Inspecţia Judiciară a demarat, în 17 iulie, verificările la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ca urmare a solicitării ministrului Justiţiei privind verificarea eficienţei manageriale de la DNA şi Parchetul General.

Controlul la DNA a dus la izbucnirea unui scandal in CSM.

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru în CSM, a vorbit în termeni duri despre situaţia din Consiliul Superior al Magistraturii spunând că Inspecţia Judiciară va fi supusă unei „execuţii”. Efectele, susţine judecătoarea, sunt după controlul „fără tact şi respect” care a fost făcut la DNA.

„Am citit cu uimire avalanşa de materiale care mi-au ajuns pe mail zilele acestea. Ca într-o competiţie, s-au întrecut pe rând, cu numeroase reclamaţii, formulate la adresa activităţii Inspecţiei Judiciare care se pare că şi-a realizat obiectivele 'fără tact şi respect' atunci când a verificat structura de parchet, supusă unui control obişnuit pentru instanţe, reclamaţii venite nu doar de la vârful DNA ci şi din partea unor inspectori judiciari, îngrijoraţi de limitele controlului”, arăta Baltag.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici