Răsfăţ de Revelion pentru deţinuţii dintr-un judeţ. Aceştia vor avea parte de specialităţi greceşti, tort şi acces nelimitat la televizor

Peste o mie de deţinuţi încarceraţi în cele trei penitenciare din Craiova au meniu festiv de Revelion, cu sarmale, specialităţi greceşti, piftie şi chiar tort. În plus, în perioada sărbătorilor, deţinuţii au primit acces nelimitat la televizor.

699 afișări

În bucătăriile închisorilor din Craiova este forfotă ca în restaurante. Angajaţii din penitenciare care se ocupă de hrana deţinuţilor sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru masa de Revelion.

La Penitenciarul Craiova, considerat unul dintre cele mai sigure din ţară, aproape 700 de deţinuţi vor vedea focurile de artificii prin gratiile de la geamuri, dar vor simţi bucuria sărbătorilor la masă.

„În 31 decembrie, la prânz, vor primi ciorbă ardelenească cu os de porc, lahanorizo cu carne, o specialitate grecească, iar seara vor avea în meniu orez sârbesc cu carne de porc, murături asortate şi plăcintă cu mere la desert”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Andrei Oţel, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Craiova.

La Centrul de Detenţie Craiova, 168 de minori vor petrece Revelionul departe de familii şi prieteni. Angajaţii de aici încearcă, însă, să creeze o atmosferă de sărbătoare în sala de mese, pe care au decorat-o cu un brad împodobit cu globuleţe şi luminiţe, sub care au aşezat, simbolic, câteva cutii de cadouri. Tinerii pedepsiţi pentru că au încălcat legea vor avea şi pe mese bucate alese: de la ciorbă de perişoare, sarmale şi friptură, până la tort.

Cei care sunt bolnavi sau cărora religia le interzice să mănânce carne de porc vor primi carne de vită. Toate preparatele au fost gătite de angajaţii Centrului de Detenţie. Pentru masa fiecărei persoane, statul cheltuie 7,11 lei, au declarat reprezentanţii Centrului de Detenţie Craiova.

„Centrul de Detenţie Craiova custodiază, în prezent, 168 de persoane internate. Ca în fiecare an, persoanele internate beneficiază de un meniu adecvat perioadei de sărbătoare, conform normelor de hrănire în vigoare, alocate pentru fiecare persoană internată. La masa de Revelion li se va servi un meniu format din: ciorbă de perişoare, piure de cartofi cu carne de porc şi sos, iar ca desert, cremă de zahăr ars. La masa de seară, aceştia vor primi pilaf de orez cu carne şi tort de biscuiţi. Pentru data de 1.01.2020 li se vor servi, la masa de prânz, ciorbă de vită, sarmale şi gogoşi, iar pentru masa de seară, piure de cartofi cu carne şi macaroane cu brânză. Toate aceste preparate culinare sunt pregătite în bucătăria proprie a Centrului de Detenţie Craiova”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniel Frimu, purtătorul de cuvânt al Centrului de Detenţie Craiova.

La Penitenciarul Pelendava, situat la marginea Craiovei, cei 319 de deţinuţi nu au garduri de sârmă ghimpată, au însă interdicţii impuse de lege, aşa că îşi vor petrece şi ei Revelionul sub stricta supraveghere a poliţiştilor. Totuşi, spre deosebire de zilele obişnuite, când la ora 22.00 televizoarele se închid automat, acum vor putea urmări încontinuu petrecerile de Anul Nou.

Şi pe mese vor fi bucate de sărbătoare. Angajaţii penitenciarului le-au gătit sarmale, piftie, ciorbă de perişoare, friptură cu cartofi ţărăneşti şi cozonac.

„Pe durata sărbătorilor de iarnă, persoanele private de libertate din cadrul Penitenciarului Craiova Pelendava beneficiază de program prelungit în ceea ce priveşte accesul la apararatele tv. Cu ocazia Anului Nou, persoanele private de libertate vor beneficia de meniu festiv, cu respectarea prevederilor Ordinului Nr 3146/C/2018. (...) Precizăm faptul că persoanele custodiate sunt alocate la norme de hrană în mod diferenţiat, în principal în funcţie de activităţile pe care le desfăşoară, de convingeri religioase sau de regimuri alimentare recomandate pe considerente medicale”, a spus Carmen Urziceanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Craiova Pelendava.

Potrivit reprezentanţilor închisorii, meniul fiecărui deţinut costă între 6 şi 8 lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici