Răspunsul MApN privind USS Fort McHenry, nava militară americană care nu avea permisiune să intre în niciun port, dar a staţionat mai multe zile în portul Constanţa

MApN a comunicat, la solicitatea MEDIAFAX, că nava americană militară care a vizitat Portul Constanţa deşi avea o infecţie virală la bord nu a solicitat intervenţii medicale de urgenţă. USS Fort McHenry a vizitat Portul Constanţa în perioada 7-10 ianuarie, deşi la bordul vasului fusese descoperit, la finalul lunii decembrie, primul caz de parotidită virală.

3887 afișări
Imaginea articolului Răspunsul MApN privind USS Fort McHenry, nava militară americană care nu avea permisiune să intre în niciun port, dar a staţionat mai multe zile în portul Constanţa

Răspunsul MApN privind USS Fort McHenry, nava militară americană care nu are voie să intre în niciun port, dar a staţionat mai multe zile în portul Constanţa

Boala a afectat cel puţin 25 dintre cei 703 de oameni - marinari şi puşcaşi marini - aflaţi pe navă. Ulterior s-a aflat că vasul avea interdicţie de intrare în porturi, până la dispariţia bolii. Parotidita virală provoacă o febră moderată şi se manifestă printr-o umflatură dureroasă a celor două parotide.

„În perioada 7-10 ianuarie 2019, în care nava militară americană la care faceţi referire a făcut escală în portul Constanţa, nu au fost solicitate, de la bord, intervenţii medicale de urgenţă. De asemenea, nu a fost solicitat Serviciului Epidemiologic din cadrul Spitalului Militar Constanţa niciun control şi nicio intervenţie de specialitate”, a transmis MApN, într-un răspuns acordat agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit Ministerului Apărării, în conformitate cu protocoalele pe linie medicală, pentru situaţiile în care navele militare străine intră în portul Constanţa şi pentru activităţi comune cu militarii din Forţele Navale Române, medicul şef al SMFN, prin structurile din subordine, asigură, în Portul Constanţa, un serviciu medical non-stop pentru urgenţe medicale. Cazurile care necesită spitalizare sunt trimise la Spitalul Militar Constanţa.

În niciunul dintre cazurile apărute pe nava USS Fort McHenry viaţa pacienţilor nu a fost pusă în pericol, a transmis Flota a 5-a americană, din care face parte vasul. „Toate zonele navei au fost curăţate şi dezinfectate pentru a se opri răspândirea virusului”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici