Răsturnare de situaţie în cazul poliţistului din Olt împuşcat „accidental” în cap. Iubita acestuia a fost reţinută pentru crimă

Iubita poliţistului SCCO Olt, Bogdan Dumitrescu, împuşcat în cap la începutul anului trecut, a fost reţinută, miercuri, procurorii având indicii că femeia a acţionat conştient arma, astfel că au schimbat încadrarea juridică în cazul ei, din ucidere din culpă, în omor.

8770 afișări
Imaginea articolului Răsturnare de situaţie în cazul poliţistului din Olt împuşcat „accidental” în cap. Iubita acestuia a fost reţinută pentru crimă

Răsturnare de situaţie în cazul poliţistului împuşcat „accidental” în cap. Iubita acestuia a fost reţinută pentru crimă

Potrivit unui comunicat transmis de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, s-a dispus schimbarea încadrării juridice în cazul iubitei poliţistului Bogdan Dumitrescu, din infracţiunea de ucidere din culpă, în infracţiunea de omor.

„Inculpata G.A. a acţionat trăgaciul în mod conştient, voluntar, deşi, în momentele imediat premergătoare, fuseseră ejectate 3 tuburi cartuş din pistol, astfel încât, avea cunoştinţă de faptul că exista posibilitatea foarte mare să mai fie gloanţe în armă. Astfel că, suspecta a prevăzut rezultatul faptei sale şi, deşi nu l-a urmărit, a acceptat posibilitatea producerii lui, săvârşind infracţiunea, cu intenţie indirectă”, explică procurorii din Olt motivele pentru care au schimbat încadrarea juridică.

De asemenea, spun procurorii, probele administrate în acest dosar au infirmat susţinerea femeii, conform căreia, în momentul în care victima, Bogdan Dumitrescu, a luat pistolul din dulap, ar fi scos încărcătorul din pistol, care a căzut pe podea, iar lângă acesta ar fi căzut şi un tub cartuş, „considerând că pistolul ar fi fost descărcat”.

Astfel, miercuri, procurorii au decis, miercuri, reţinerea femeii, aceasta fiind acuzată de omor, şi vor propune arestarea ei preventivă.

Poliţistul SCCO Olt, Bogdan Dumitrescu, în vârstă de 32 de ani, a fost împuşcat accidental în cap, pe 31 ianuarie, de prietena sa. Acesta a fost operat de trei ori la Spitalul de Urgenţă din Craiova şi a murit, la sfârşitul lunii aprilie, din cauza unei septicemii.

Anterior incidentului, cei doi fuseseră în vizită la un alt cuplu, unde consumaseră şi băuturi alcoolice. Anchetatorii au mai stabilit că pistolul nu era din dotarea omului legii, ci personal, deţinut legal, însă nu avea piedică. Alina Gheorghe şi Bogdan Dumitrescu erau de curând împreună. În urma incidentului, tânăra a fost operată la Spitalul Slatina, având o plagă împuşcată în palmă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici