Răsvan Popescu şi-a lansat volumul „De partea bună a ierbii" la Iaşi: E o carte despre calea în viaţă. FOTO

Volumul „De partea bună a ierbii", semnat de Răsvan Popescu a fost lansat vineri la Iaşi, la Teatrul Cub. În cadrul evenimentului organizat de Uniunea Scriitorilor din Iaşi, romanul lui Răsvan Popescu a fost prezentat ca un bun punct de plecare pentru un scenariu de film.

202 afișări
Imaginea articolului Răsvan Popescu şi-a lansat volumul „De partea bună a ierbii" la Iaşi: E o carte despre calea în viaţă. FOTO

Răsvan Popescu şi-a lansat volumul„De partea bună a ierbii" la Iaşi: E o carte despre calea în viaţă

Romanul, spune chiar autorul este „despre alergătura în cerc prin viaţă." şi are ca personaj principal un profesor care se întoarce în satul natal, pentru a vinde casa părintească.

„E o carte despre destin, despre calea în viaţă şi despre alergătura în cerc prin viaţă în sensul că personajul principal are o traiectorie aşa circulară, el se revoltă împotriva destinului care i-a fost hărăzit şi ajunge în final să se întoarcă de unde a plecat şi să facă exact lucrurile pentru care fusese destinat. Un fel de ce ţi-e scris, în frunte ţi-e pus", a declarat Răsvan Popescu înainte de eventiment.

Acesta a povestit că în familia sa, primul băiat născut se făcea preot şi prelua parohia din sat de la tatăl său, iar al doilea se făcea învăţător.

„Acesta este destinul care este trasat şi acestui tânăr (n.r. personajul principal), tănăr pentru că este o poveste şi despre vârstă, sunt mai multe paliere în care el este surpins când e mic, lângă bunică-su, învaţă să mâne caii de la Ilie Vizitiu, învaţă să cânte bisericeşte de la dascăl şi aşa mai departe. Este, în acelaşi timp, o poveste despre alergătura în cerc prin viaţă, pentru că el fiind destinat să preia parohia se revoltă, devine un adolescent rebel, pleacă la oraş, se face profesor, îi învaţă şi pe copii cu care lucrează să devină nişte rebeli", a explicat Răsvan Popescu despre volumul semnat de el.

Cassian Maria Spiridon, preşedintele filialei ieşene a Uniunii Scriitorilor Iaşi consideră că acest volum ar trebui să fie transformat într-un scenariu de film.

„Dacă ar reuşi să îl transforme într-un film, ar fi mult mai atractiv pentru publicul care nu mai citeşte în ţara asta", a spus Cassian Maria Spiridon.

„Este o carte care mai merită încă o dată lansată la anul. Carte are o pojghiţă, o pojghiţă pe care o pătrunzi la prima lectură. Cartea de dedesubt, zona profundă te pune în faţa acestui profesor care se întoarce acasă cu gândul de a-şi rezolva moştenirea, pentru ca mai apoi să îşi vadă de ale lui. Întâlnirea cu sătenii, cu mediul în care a fost educat şi crescut îl face pe profesor să îşi dea seama de timpul în care trăieşte, nu în acea casă ci de unde vine el, de la acea şcoală plină de copii, de elevi din ce în ce mai indiferenţi, din ce în ce mai îndepărtaţi de actul de educaţie. De fapt, Răsvan Popescu reuşeşte să facă un rechizitoriu asupra timpului în care el trăieşte, suprapus pe obiceiul de a nu-ţi vinde casa părintească", astfel a descris scriitorul Adi Cristi volumul „De partea bună a ierbii".

Povestea cărţii pleacă chiar de la casa copilăriei lui Răsvan Popescu. Acesta a a explicat că nu a vândut casa şi că în fiecare lună trece pe acolo pentru a plăti facturile.

Răsvan Popescu membru al CNA şi fost preşedinte al acestei instituţii, a publicat nouă volume şi semnat şapte scenarii de film.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
lansare,
carte,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici