Rata de infectare în Ilfov depăşeşte 8 la mie. În Bucureşti, incidenţa a crescut şi se apropie de limita la care se impun restricţii suplimentare

Oraşul Bucureşti şi 11 judeţe rămân vineri în scenariul roşu. În Capitală sunt 1.286 noi cazuri, iar în Ilfov 308. Judeţele în care a scăzut rata de infectare sunt Arad şi Timiş.

1723 afișări
Imaginea articolului Rata de infectare în Ilfov depăşeşte 8 la mie. În Bucureşti, incidenţa a crescut şi se apropie de limita la care se impun restricţii suplimentare

Rata de infectare în Ilfov depăşeşte 8 la mie. Incidenţa a crescut şi în Bucureşti şi se apropie de restricţiile suplimentare

În scenariul roşu se află Bucureştiul, cu 6,67 cazuri la mie şi judeţele Alba, cu o incidenţă de 3,52 cazuri de infectări cu Sars-CoV-2 la mia de locuitori, Arad - 3,08, Braşov - 5,02, Cluj - 5,62, Constanţa - 3,88, Giurgiu - 3,39, Hunedoara - 4,55, Ilfov - 8,02, Sălaj - 3,36, Sibiu - 3,15 şi Timiş - 6,08.

Cele mai multe cazuri noi - 1.286 - au fost înregistrate în Bucureşti, urmat de Cluj - 353 şi Timiş, cu 346 cazuri noi.

Vineri vor fi implementate, în Bucureşti, deciziile naţionale pentru depăşirea primului prag de 4 infectări la mia de locuitori.

Dacă rata de incidenţă va depăşi 7,5 la mie vor fi restricţii toată săptămâna. În plus lockdownul de noapte va intra în vigoare de la ora 20.00.

Magazinele, mall-urile şi pieţele din localităţile cu rată de incidenţă între 4 şi 7,5 la mie vor fi închise de vineri până duminică, începând cu ora 18.00. Acolo unde rata de incidenţă este de peste 7,5 la mie se închid centrele comerciale de la ora 18.00 toată săptămâna.

În prezent, singurul judeţ unde rata de incidenţă depăşeşte 7,5 la mia de locuitori este Ilfov.

Capitala şi judeţele Braşov, Cluj, Hunedoara şi Timiş au rată de incidenţă de peste 4 la mia de locuitori.

Constanţa, Giurgiu, Sălaj şi Sibiu au rată de incidenţă de peste 3 la mia de locuitori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
coronavirus,
judeţe,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici