Rata medie de supravieţuire a copiilor din România diagnosticaţi cu cancer este de 69%

Rata medie de supravieţuire pentru copiii din România diagnosticaţi cu cancer este de 69,1%, cu 10% mai mică decât media Europei de Vest, dar în concordanţă cu media regiunii Europei de Est - 70%, arată datele primului studiu naţional privind supravieţuirea în cancerul pediatric în România.

414 afișări
Imaginea articolului Rata medie de supravieţuire a copiilor din România diagnosticaţi cu cancer este de 69%

Rata medie de supravieţuire a copiilor din România diagnosticaţi cu cancer este de 69%

Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică a prezentat, joi, împreună cu Asociaţia Dăruieşte Aripi, în premieră, rezultatele studiului cu privire la Supravieţuirea Copiilor cu Cancer din România. Studiu reprezintă analiza completă a datelor adunate la nivel naţional privind cazurile de cancer la copii şi tineri diagnosticaţi în perioada 2010-2013, demers posibil ca urmare a înfiinţării Registrului Naţional al Cancerelor la Copil în România.

În datele acestei analize, privind situaţia cancerelor onco-pediatrice în România, se indică faptul că anual, aproximativ 400 de cazuri noi de cancere pediatrice sunt diagnosticate şi tratate, ceea ce înseamnă o incidenţă anuală de 10 cazuri la suta de mii de copii.

Potrivit aceleiaşi surse, rata medie de supravieţuire la copiii din România diagnosticaţi cu cancer este de 69,1%, cu 10% mai mică decât media Europei de Vest, dar în concordanţă cu media regiunii Europei de Est - 70%.

Cel mai mare decalaj dintre România şi media regiunii se înregistrează în cazul tumorilor osoase: 43% este rata de supravieţuire în România pentru osteosarcom, faţă de 56% media Europei de Est, respectiv 64,3% media europeană.

Conform aceluiaşi studiu, în perioada 2010-2017, s-au înregistrat 3.708 cazuri. Cea mai mare frecvenţă este la copiii cu vârste cuprinse între 0-4 ani, cele mai puţine cazuri înregistrându-se la adolescenţi (15-19 ani). Categoria este subreprezentată în Registrul Naţional al Cancerelor la Copil în România deoarece un număr important de cazuri nu ajung în reţeaua de Onco-Pediatrie, ci cel mai probabil ajung direct în secţiile pentru adulţi sau secţii neoncologice.

Analiza a mai indicat şi faptul că cele mai frecvente tumori ce afectează copiii sunt leucemiile (31%), urmate de limfoame (16%), tumori ale sistemului nervos central (14%) şi de tumori osoase şi ţesuturi moi (7%).

Taguri:
cancer,
studiu,
copii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici