Rata şomajului în septembrie a fost în creştere faţă de august

Rata şomajului calculată conform criteriilor Biroului Internaţional al Muncii (BIM) a fost în luna septembrie de 7,5 la sută, în creştere cu 0,2 puncte procentuale faţă de august şi cu 0,3 peste nivelul înregistrat în septembrie 2010, informează, luni, Institutul Naţional de Statistică (INS).

165 afișări
Imaginea articolului Rata şomajului în septembrie a fost în creştere faţă de august

Rata şomajului în septembrie a fost în creştere faţă de august (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, numărul şomerilor BIM (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna septembrie este de 727.000 de persoane, în creştere atât faţă de luna precedentă (709.000) cât şi faţă de aceeaşi lună din anul precedent (720.000).

Pe sexe, rata şomajului pentru bărbaţi o depăşeşte cu 0,8 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 7,9 la sută în cazul persoanelor de sex masculin şi 7,1 la sută în cazul celor de sex feminin).

Pentru persoanele adulte (25-74 de ani) rata şomajului BIM a fost estimată la 6,2 la sută pentru luna septembrie 2011 (6,4 la sută în cazul bărbaţilor şi 5,8 la sută în cel al femeilor).

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezintă 75 la sută din numărul total al şomerilor BIM estimat pentru luna septembrie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici