Râul Tisa se revarsă. DN 19 închis, pericol de inundaţii în Maramureş

Drumul Naţional 19, care face legătura între Satu Mare şi Sighetu Marmaţiei, a fost inundat, joi după-amiază, în urma revărsării râului Tisa, fiind afectată o porţiune de aproximativ 500 de metri, în zona localităţii maramureşene Teceu, astfel că traficul rutier a fost închis.

206 afișări
Imaginea articolului Râul Tisa se revarsă. DN 19 închis, pericol de inundaţii în Maramureş

Râul Tisa se revarsă. DN 19 închis, pericol de inundaţii în Maramureş (Imagine: Ovidiu Iordachi/Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, Dan Bucă, a declarat pentru MEDIAFAX că DN 19 a fost inundat în urma revărsării râului Tisa, apa ajungând la zece centimetri pe carosabil, pe o porţiune de aproximativ 500 de metri în zona Remeţi-Teceu.

Potrivit sursei citate, nivelul râului este în creştere, iar în jurul orei 16.00 se apteată viitura maximă pe Tisa, din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a mai spus că ar putea fi inundate aproximativ 200 de case din localităţile Teceu şi Remeţi.

La ora transmiterii acestei ştiri, aproximativ o sută de persoane lucrează la ridicarea unui dig în zonele afectate.

De asemenea, sunt probleme şi pe DN 18, în Pasul Gutâi, unde se circulă pe un singur sens din cauza aluviunilor ajunse pe şosea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici