Razie în târgul Vitan-Bârzeşti din Capitală, pentru combaterea traficului de maşini furate

Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale şi Biroului Naţional Interpol din IGPR, alături de cei la Furturi Auto din Poliţia Capitalei şi de colegi din şapte ţări UE, efectuează duminică o razie în târgul Vitan-Bârzeşti din Capitală, pentru combaterea traficului de maşini furate.

1195 afișări
Imaginea articolului Razie în târgul Vitan-Bârzeşti din Capitală, pentru combaterea traficului de maşini furate

Razie în târgul Vitan-Bârzeşti din Capitală, pentru combaterea traficului de maşini furate (Imagine: Catalina Filip/Arhiva Mediafax Foto)

Oamenii legii verifică autoturismele oferite spre vânzare, în vederea identificării celor care au fost furate, în special de pe teritoriul altor state, spun reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Cu acelaşi prilej, sunt căutate persoane urmărite care se sustrag executării unor mandate sau sentinţe penale.

La acţiune participă şi 12 poliţişti din Germania, Austria, Italia, Spania, Finlanda, Franţa, Suedia, precum şi din cadrul Secretariatului General al OIPC Interpol, specializaţi în combaterea traficului internaţional de autovehicule furate.

"Acţiuni similare, au fost desfăşurate şi în judeţele Timiş şi Iaşi la frontierele cu Serbia, respectiv Republica Moldova unde ofiţeri din cadrul Biroului Naţional Interpol – IGPR, Serviciul de Investigaţii Criminale Timiş, Serviciul de Investigaţii Criminale Iaşi, Inspectoratul Teritorial de Poliţie de Frontieră Iaşi şi Inspectoratul Teritorial de Poliţie de Frontieră Timiş, împreună cu cei 12 poliţişti din statele membre OIPC Interpol, au realizat acţiuni punctuale pe linia combaterii traficului de autorisme furate. Astfel au fost identificate 4 autoturisme care figurau sustrase din Italia (3), Franţa (1), iar un autoturism era însoţit de documente false din Spania", precizează sursele citate.

În perioada 29 mai - 3 iunie, IGPR, prin intermediul Biroului Naţional Interpol, a organizat o operaţiune pe linia combaterii traficului internaţional cu autovehicule furate, cu participarea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, a OIPC Interpol şi a 12 ofiţeri de poliţie din alte state membre ale organizaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici