Razie în trenurile care circulau spre Bucureşti: Peste 250 de călători, prinşi fără bilet

Peste 250 de călători din două trenuri care circulau spre Bucureşti au fost coborâţi, marţi, în gara Săbăreni din judeţul Ilfov, după ce au fost prinşi fără bilet, iar 45 dintre ei au fost amendaţi, ceilalţi cumpărându-şi bilete pe loc.

257 afișări
Imaginea articolului Razie în trenurile care circulau spre Bucureşti: Peste 250 de călători, prinşi fără bilet

Razie în trenurile care circulau spre Bucureşti: Peste 250 de călători, prinşi fără bilet (Imagine: Catalina Filip/Mediafax foto)

Potrivit reprezentanţilor CFR, primele date ale verificărilor sunt că în jur de 70 la sută dintre călătorii din cele două trenuri nu aveau bilet.

Unii dintre călătorii prinşi fără bilet s-au manifestat violent, luându-se la ceartă cu reprezentanţii CFR şi plângându-se că sunt amărâţi şi nu au bani să-şi cumpere bilete.

"Au fost incidente, normal. Orice om care călătoreşte fără bilet este deranjat de această acţiune. Problema este că necumpărându-şi bilet ei arată că aceste trenuri sunt neutilizate. Practic am avut călătorie frauduloasă în proporţie de 60-70 la sută", a spus revizorul general CFR Cristian Pop, care a participat la razia organizată marţi dimineaţă în cele două trenuri care circulau spre Capitală.

În urma raziei au fost depistaţi peste 250 de oameni care călătoreau fără bilet, 205 scăpând de amendă după ce au cumpărat bilete în tren. În cazul a 45 de călători, însă, au fost întocmite procese-verbale pentru amenzi.

Mulţi dintre călători s-au plâns că pe timpul nopţii nu găsesc casele de bilete deschise.

"Suntem amărâţi, suntem vai de capul nostru şi ăştia ne amendează, ne iau viaţa. Nu sunt case de bilete deschise pe timpul nopţii, că altfel ne-am lua bilete. Să angajeze oameni ca să fie casele de bilete deschise şi după ce se lasă întunericul. Atât ştiu, să ne amendeze, după ce că nu avem bani", a spus unul dintre călătorii prinşi fără bilet.

În replică, reprezentanţii CFR spun că dacă nu găsesc deschise casele de bilete oamenii îşi pot cumpăra bilet în tran.

"Îşi pot lua bilete din tren sau îşi pot lua abomament, dar trebuie să-şi plătească această călătorie într-un fel. Cu abonamentul ar fi mult mai convenabil şi mai rentabil şi pentru ei, şi pentru noi, dar nu vor în niciun fel să plătească, aceasta este problema", a mai precizat revizorul Cristian Pop

La razie au participat reprezentanţi ai CFR, poliţişti de la Transporturi Feroviare şi jandarmi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici