Răzvan Cherecheş, atac la INSP: Managementul prost al pandemiei a fost provocat de lipsa de competenţă

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş consideră că una din cauzele managementului prost al pandemiei este lipsa de capacitate si competenţă de la Institutul Naţional de Sănătate Publică. Instituţia nu are răspunsuri şi trebuie să fie restructurată, spune Cherecheş.

6559 afișări
Imaginea articolului Răzvan Cherecheş, atac la INSP: Managementul prost al pandemiei a fost provocat de lipsa de competenţă

Răzvan Cherecheş, atac la INSP: Managementul prost al pandemiei a fost provocat de lipsa de competenţă

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş o critică pe Adriana Pistol, directoarea Institutului Naţional de Sănătate Publică.

„Această instituţie nu a oferit suport, educaţie, statistici pe tot parcursul pandemiei (în comparaţie cu alte ţări europene) şi trebuie să fie reformată, restructurată. Doamna Adriana Pistol reprezintă poziţia acestei instituţii - parafrazez "de ce să generăm noi soluţii? oricine poate oferi soluţii!". Problema este că această instituţie are şi un ego foarte mare (parafrazez din alte contexte - "cum adică să vină oricine să ne spună nouă cum să rezolvăm problema? noi suntem sănătatea publică în România". Avem o situaţie clasică în care trebuie ruptă pisica - INSP nici nu are soluţii şi nici nu acceptă să le ofere altcineva soluţii”, consideră Răzvan Cherecheş.

Expertul îi solicită viitorului ministru al sănătăţii să reformeze Institutul Naţional de Sănătate Publică.

„Un indicator că managementul într-un spital se îmbunătăţeşte este nivelul de curăţenie din toaletele pentru vizitatori - un indicator al unui ministru al sănătăţii responsabil şi independent de reţelele de interes va fi unul care va reforma din rădăcini INSP (sau măcar va încerca)”, este concluzia lui Cherecheş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici