Reacţia de indignare a unuia dintre părinţii tinerilor morţi la Colectiv, după imaginile revoltătoare publicate abia cum: Când apare o catastrofă, sunt deranjaţi

Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv şi tatăl unui tânăr care a murit în incendiul din 30 octombrie 2015, a declarat că filmuleţul care prezintă intervenţia echipajelor la club arată că pompierii erau nepregătiţi. „Când apare o astfel de catastrofă, ei sunt deranjaţi”, a spus acesta.

1818 afișări
Imaginea articolului Reacţia de indignare a unuia dintre părinţii tinerilor morţi la Colectiv, după imaginile revoltătoare publicate abia cum: Când apare o catastrofă, sunt deranjaţi

Reacţia de indignare a unuia dintre părinţii tinerilor morţi la Colectiv, după imaginile revoltătoare publicate abia cum: Când apare o catastrofă, sunt deranjaţi

“Sunt patru ani de când tot aşteptăm să mai apară câte o astfel de ştire, câte un astfel de film, câte o poză care să dovedească că acolo a fost un haos. Noi ştim, eu unul ştiu ce a fost acolo şi la fel ştiu şi ceilalţi părinţi. (...) Eu m-am întâlnit cu pompieri şi cu oameni de pe ambulanţe, care şi-au cerut scuze că nu au fost în stare de mai mult. Oameni care poate ar fi vrut, numai că oamenii nu aveau un exerciţiu, nu erau pregătiţi şi nu au avut coordonare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010 şi tatăl lui Alexandru, un tânăr de 22 de ani care a murit în incendiul din club.

Eugen Iancu a menţionat şi şeful din ISU, Orlando Şchiopu, „care îşi permitea să înjure morţii, pentru că atâta îi duce mintea”.

Astfel de angajaţi deţin funcţii cheie în instituţiile statului, însă în cazul unor tragedii, nu ştiu cum trebuie procedat, a mai punctat acesta.

“În momentul în care apare o astfel de catastrofă, ei sunt deranjaţi. (...) Habar n-au, nu ştiu ce au de făcut, sunt nepregătiţi, sunt învăţaţi să se ducă la birou unde se lăfăie în scaunele lor şi unde dau câteva telefoane şi sunt învăţaţi să se ducă acasă si să-şi bea berile sau să-şi numere banii luaţi din şpăgi şi din afaceri făcute, pentru că autorizaţiile spaţiilor sunt afaceri. (...) Acesta e statul român şi asta e unitatea asta celebră de pompieri şi SMURD condusă de Raed Arafat”, a mai spus Iancu.

Precizările vin după ce jurnaliştii de la Libertatea au publicat un filmuleţ de aproximativ 21 de minute, despre care spun că a fost furnizat de un ofiţer de pompieri, iar în imagini se observă modul în care primul echipaj sosit la Clubul Colectiv a acţionat, fiind văzuţi şi civili care ajută la transportarea răniţilor.

Poate fi observată intervenţia haotică a pompierilor depăşiţi de situaţie, pe fundal o persoană strigând: „Nu mai staţi, să scoatem oamenii afară!”. În film apare şi solistul Adrian Despot, care ajută la transportarea răniţilor.

Tinerii morţi sunt transportaţi pe paleţi din cauza numărului insuficient de tărgi aduse de echipaje, însă mulţi dintre aceştia, precum şi răniţii, au fost abandonaţi pe asfalt, iar pompierii trec peste ei.

Abia când un rănit strigă de durere este preluat de pompieri.

Atunci când este pusă problema morţilor, Orlando Şchiopu, şef în cadrul ISU, cedează şi înjură morţii, spunând “Lasă-i în p**a mea!”.

Taguri:
colectiv,
eugen iancu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici