Video Reacţia elevilor la susţinerea Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului în toiul verii. „Pare o utopie”

  • Elevii nu sunt încântaţi să susţină Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul în toiul verii: „Pare o utopie”
  • Profesorii consideră, la rândul lor, că este posibil ca elevii să nu fie suficient de pregătiţi după atâtea săptămâni de studiu la distanţă
  • Reluarea cursurilor se va stabili în funcţie de evoluţia epidemiei de coronavirus
21208 afișări

Elevii sunt sceptici în privinţa scenariul anunţat de ministrul Educaţiei ca examenele importante precum Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul să fie susţinute în iulie.

Silviu Morcan, preşedintele Consiliului Elevilor Constanţa: „Examenele susţinute în toiul verii par o utopie pentru că, din câte ştim, şcolile româneşti nu beneficiază de o infrastructură care să le permită elevilor să susţină Evaluarea naţională şi Bacalaureatul în mijlocul lunii iulie. Fără condiţii, elevii se vor confrunta cu un disconfort termic uriaş care le va periclita randamentul la cele mai importante examene ale vieţii lor”.

La rândul lor, reprezentanţii profesorilor spun că scenariul anunţat de ministrul Educaţiei este unul acceptabil în condiţiile în care ne aflăm. Cornelia Popa-Stavri, secretar general Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ: „Nu ar fi o problemă examenul. Problema ar fi perioada de recapitulare şi consolidare şi ar fi de recomandat ca elevii să beneficieze de modele de subiecte astfel încât să exerseze în această perioadă tot ce înseamnă Evaluare Naţională şi Bacalaureat.”

Am întrebat-o pe reprezentanta profesorilor şi dacă elevii vor fi pregătiţi pentru examene, în condiţiile în care sunt multe săptămâni în care au învăţat online. Cornelia Popa-Stavri a răspuns: „Sunt pregătiţi, dar nu aş miza pe calitatea pregătirii extraordinare, aşa cum ar fi la clasă, când poţi să iei un feedback rapid şi să poţi interveni.”

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că reluarea cursurilor se va stabili în funcţie de evoluţia epidemiei de coronavirus şi după încetarea stării de urgenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici