Reacţia Jandarmeriei, după protestul cu fumigene al poliţiştilor

Jandarmeria Bucureşti a transmis, despre protestul cu fumigene organizat de sindicaliştii din sistemul de apărare şi ordine publică în faţa Palatului Cotroceni faptul că aceştia ştiu că nu au voie să participe la astfel de manifestări cu materiale explozive, dar încă nu s-a dat nicio amendă.

1180 afișări
Imaginea articolului Reacţia Jandarmeriei, după protestul cu fumigene al poliţiştilor

Reacţia Jandarmeriei, după protestul cu fumigene al poliţiştilor

Reprezentanţii Jandarmeriei Bucureşti spun că acţiunea lor a avut drept scop desfăşurarea adunării publice în condiţii de siguranţă şi legalitate.

CITEŞTE AICI VIDEO Protest cu fumigene, la Palatul Cotroceni. Sindicaliştii din poliţie se ceartă şi se îmbrâncesc cu jandarmii

Despre faptul că jandarmii i-au legitimat pe poliţiştii protestatari, aceştia arată că, potrivit legii, „personalul militar al Jandarmeriei are dreptul să efectueze control corporal preventiv asupra persoanei şi bagajului acesteia în cazul în care aceasta participă la manifestări publice sau în alte locuri în care este interzis accesul cu produse ori substanţe periculoase”.

„Sub un alt aspect, participanţii au obligaţia de a nu participa la adunări publice cu materiale explozive sau incendiare”, spun jandarmii bucureşteni.

Până la ora transmiterii ştirii, nu au fost aplicate sancţiuni. Jandarmii spun că acest lucru urmează să se facă de către agenţii constatatori de la faţa locului în funcţie de faptele comise.

Jandarmeria Bucureşti recomandă tuturor organizatorilor şi participanţilor la manifestaţii publice respectarea strictă a prevederilor legale cu privire la organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.

Sute de poliţişti protestează miercuri la Palatul Cotroceni, alături de alţi sindicalişti din sistemul de apărare şi ordine publică, faţă de decizia de îngheţare a salariilor şi tăierea sporurilor. Câţiva sindicalişti din Poliţie s-au certat şi s-au îmbrâncit cu jandarmii: „au primit ordin să ne gazeze”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici