Reacţia lui Victor Costache, în cazul copilului intrat în comă după o vizită la dentist. Comportamentul medicului, „un derapaj” / Clinica a fost închisă

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că tragedia copilului intrat în comă după ce a fost anesteziat la stomatolog, la Piteşti, nu trebuie să se repete şi a catalogat drept „derapaj” comportamentul medicului.

3337 afișări
Imaginea articolului Reacţia lui Victor Costache, în cazul copilului intrat în comă după o vizită la dentist. Comportamentul medicului, „un derapaj” / Clinica a fost închisă

Reacţia lui Victor Costache, în cazul copilului intrat în comă după o vizită la dentist. Comportamentul medicului, „un derapaj” / Clinica a fost închisă

Ministrul Sănătăţii Victor Costache a declarat că Ministerul Sănătăţii a luat măsuri ferme, iar DSP Argeş a închis clinica în care a fost anesteziat copilul care, apoi, a intrat în comă.

„Starea copilului este critică, este internat pe Terapie Intensivă la <Grigore Alexandrescu>. Este o tragedie care nu trebuie să se mai repete. Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire cu reprezentanţii medicilor stomatologi pentru a preveni astfel de accidente şi astfel de practici. Acolo este o anchetă în curs şi Ministerul Sănătăţii a luat măsuri ferme, iar DSP a închis activitatea clinicii respective”, a spus Costache.

Întrebat de jurnalişti ce se întâmplă dacă reprezentanţii clinicii din Piteşti refuză să închidă cabinetul, Costache a spus că aceştia „riscă, evident, un dosar penal”.

Totodată, Costache a explicat, în conferinţă, că substanţa cu care a fost anesteziat copilul se putea folosit „exclusiv” în spital.

„Este evident că anestezia generală nu se poate practica decât în condiţiile prevăzute legal, nu poţi administra medicamente în acest fel. Dar aşteptăm concluziile. (...) Substanţa se foloseşte exclusiv intra-spitalicesc, nu putem folosi într-un cabinet stomatologic fără sistem de monitorizare, fără toate circuitele substanţe de acest tip”, a spus ministrul Sănătăţii.

Victor Costache consideră că ceea ce s-a întâmplat la Piteşti va fi evidenţiat în cadrul anchetei deschis în cazul copilului intrat în comă după anestezie: „Acolo au fost probleme mari pe care le va evidenţia ancheta. (...) Practic acolo a fost un derapaj al unui medic, nu vreau să mă antepronunţ, că nu este corect. (...) Concluziile le vor stabili Colegiul Medicilor şi Parchetul”, a mai spus ministrul.

Copilul de patru ani care a intrat în comă în urma unei anestezii generale efectuată la dentist este în moarte cerebrală, el fiind ţinut în viaţă doar de aparate, au precizat, pentru MEDIAFX, medicii Spitalului „Grigore Alexandrescu”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici