Reacţia şefilor parchetelor la protestul de la CAB. Procurorul-şef interimar al DNA: Şi magistraţii au drept de exprimare

Procurorul-şef interimar DNA, Anca Jurma, a declarat, luni, cu referire la protestul magistraţilor din faţa Curţii de Apel Bucureşti , că şi aceştia au dreptul de exprimare în timpul ce şeful DIICOT, Felix Bănilă, a precizat că el nu este activist şi nu iese în stradă.

766 afișări
Imaginea articolului Reacţia şefilor parchetelor la protestul de la CAB. Procurorul-şef interimar al DNA: Şi magistraţii au drept de exprimare

Reacţia şefilor parchetelor la protestul de la CAB. Procurorul-şef interimar al DNA: Şi magistraţii au drept de exprimare

"Eu nu sunt activist, nu ies în stradă, asta este ideea. Este treaba dumnealor", a declarat procurorul-şef DIICOT, la ieşirea de la ministerul Justiţiei. Totodată, Felix Bănilă a mai spus că nu toate modificările aduse codurilor penale sunt bune.

Procurorul-şef interimar al DNA, Anca Jurma, a precizat că magistraţii au dreptul la liberă exprimare.

Nu comentez dacă este justificat sau nu, dar vă spun că şi magistraţii ca orice cetăţean au dreptul de exprimare însă şi Comisia de la Veneţia a specificat acest lucru.

"Este o problemă foarte serioasă legislaţia într-un stat, legislaţia penală este o problemă foarte serioasă şi bineînţeles magistraţii care se confruntă cu aceste dispoziţii legale sunt în linia întâi şi au o opinie pe care este dreptul lor să şi-o exprime. Important este ca magistraţii să-şi facă datoria să îşi îndeplinească misiunea pentru care au fost numiţi şi să-şi îndeplinească rolul în societate, iar pentru aceasta au nevoie de o legislaţie care să-i ajute. Mai există DNA, o să facă, nu cred că trebui să judecăm lucrurile după câteva luni de vacanţă o să facă treabă, lupta împotriva corupţiei este în continuare un obiectiv important şi trebuie să mergem înainte", a declarat Anca Jurma.

Câteva zeci de magistraţi din toată ţara au protestat, duminică, pe treptele Curţii de Apel Bucureşti, faţă de ultimele modificări ale codurilor penale, dar şi faţă de pachetul de legi ale justiţiei. Au existat şi incidente. Câteva persoane au apostrofat magistraţii care protestau pe treptele Curţii de Apel Bucureşti, spunându-le că toată ţara plăteşte pentru erorile lor şi că „au dat mâna cu infractorii”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici