Reacţia STS după ce Serviciul a fost acuzat că derulează atacuri cibernetice la adresa portalurilor de ştiri

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) nu monitorizează traficul de date al site-urilor web şi nu derulează atacuri cibernetice la adresa portalurilor de ştiri anunţă, vineri, STS, în condiţiile în care o platformă online a acuzat că este „atacată” de instituţia statului.

1541 afișări
Imaginea articolului Reacţia STS după ce Serviciul a fost acuzat că derulează atacuri cibernetice la adresa portalurilor de ştiri

Reacţia STS după ce serviciul a fost acuzat că derulează atacuri cibernetice la adresa portalurilor de ştiri

„IP-ul public 213.177.17.110 face parte din clasa de adrese IP gestionată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi este alocat spre utilizare agenţiei naţionale de presă, cu statut de instituţie publică. Din punct de vedere tehnic, datele prezentate (73 de accesări într-o lună) în legătură cu IP-ul menţionat nu sunt tipice unui atac informatic de tip DDoS, ci mai degrabă unei navigări normale a site-ului la care se face referire. În cazul serviciilor de internet furnizate, potrivit legii, de STS beneficiarilor săi, instituţia noastră asigură infrastructura tehnică şi alocă adrese IP, cu precizarea că staţiile de lucru aparţin doar acelor beneficiari şi sunt operate în regim propriu de către fiecare dintre aceştia”, anunţă STS într-un comunicat de presă.

Site-ul România Curată, care aparţine ONG-ului ce poartă aceeaşi denumire, a reclamat, vineri, că STS şi Ministerul Apărării Naţionale atacă platforma online.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sts,
atac,
site

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici