Realizatoarea serialului „Memorialul Durerii": Iohannis are înţelegeri secrete cu Lazăr. Această tăcere nu-l onorează

Realizatoarea serialului „Memorialul Durerii" Lucia Hossu Longin a declarat, sâmbătă, că preşedintele României ar trebui să-l revoce pe procurorul general Augustin Lazăr, precizând că Iohannis tace în scandalul legat de disidentul Iulius Filip pentru că „are înţelegeri secrete” cu Lazăr.

837 afișări
Imaginea articolului Realizatoarea serialului „Memorialul Durerii": Iohannis are înţelegeri secrete cu Lazăr. Această tăcere nu-l onorează

Realizatoarea serialului „Memorialul Durerii": Iohannis are înţelegeri secrete cu Lazăr. Această tăcăre nu-l „onorează”

Lucia Hossu Longin a declarat, sâmbătă, că preşedintele României ar trebui să ia o decizie în ceea ce-l priveşte pe procurorul general Augustin Lazăr şi că această tăcere nu-l „onorează”.

„După părerea mea, ar fi trebuit să adopte oricare dintre deciziile care i se dau la îndemână, să-l revoce, să-i ceară demisia, să-l îndemne la un gest de onoare, propria demisie. Oricum, această tăcere nu e deloc potrivită pentru ceea ce trăim astăzi. Ceea ce face astăzi, tăcerea asta prelungită şi inexplicabilă nu-l onorează ca preşedinte. Nu înţeleg de ce, sunt documente, nu vorbim (...) ci documentele vorbesc. Ce altfel de probe mai sunt necesare? Documentele vorbesc, iar el le-a recunoscut, domnul procuror a recunoscut că a condus comisia aceea, că nu a dat liberare la termen, era un lucru foarte grav, să nu eliberezi un om când avea dreptul la liberare. Pentru că argumente nu avea, în puşcărie toţi trebuiau să se conformeze. Deci, nu putea să facă protest, nu putea să trimită Europei Libere, nu putea să trimită Solidarităţii, deci toţi se conformau. Sigur că Iulius Filip era mai vocal, vorbea cu colegii lui, dar pentru asta nu putea să nu-i admită liberarea”, a afirmat Ligia Hossu Longin.

Realizatorea TV a mai precizat că preşedintele României „tace” în ceea ce-l priveşte pe Augustin Lazăr pentru că ar avea „înţelegeri secrete” cu procurorul general.

„Domnul Iohannis tace pentru că are înţelegeri secrete cu domnul procuror. Ştiţi foarte bine ce s-a dezvăluit, el i-a acoperit dosarele, se simte obligat de o moralitate pe care numai dânsul o poate înţelege şi explica. Moralitatea nu este în funcţie de interesele sale personale şi aici este în joc situaţia unui om aflat într-o poziţie cheie în societatea românească. În orice ţară din estul european, că s-au mai făcut asemenea descoperiri, oameni aflaţi pe funcţii cheie au fost devoalaţi cu un trecut întunecat, cu un trecut marcat de astfel de fapte deplorabile u fost imediat înlăturaţi, au fost destituiţi. Nu se admite să stăm atât să discutăm, să rostim aceleaşi probe. Câtă reflexie îi trebuie preşedintelui nostru? Eu personal l-am rugat şi îl rog să decidă cât mai repede, spre binele domniei sale”, a declarat Ligia Hossu Longin.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici