Rechizitoriul DOSARULUI în care sunt vizaţi Udrea şi Andronic, trimis înapoi la DNA

Magistraţii ÎCCJ au decis retrimiterea la DNA a rechizitoriului dosarului în care Elena Udrea şi jurnalistul Dan Andronic sunt acuzaţi de fapte de corupţie, pentru a fi refăcut. Demersul vine după ce, la termenul anterior, instanţa a eliminat din dosar mai multe probe - documente şi email-uri.

1305 afișări
Imaginea articolului Rechizitoriul DOSARULUI în care sunt vizaţi Udrea şi Andronic, trimis înapoi la DNA

Rechizitoriul DOSARULUI în care sunt vizaţi Udrea şi Andronic, trimis înapoi la DNA

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, luni, să retrimită la DNA rechizitoriul cauzei care-i vizează pe Elena Udrea şi pe jurnalistul Dan Andronic. Potrivit apărătorului fostului ministru al Turismului, motivul demersului instanţei este refacerea rechizitoriului, după ce, la termenul trecut, judecătorii au eliminat din dosar probe în format electronic (documente şi email-uri).

În acest dosar, Elena Udrea şi jurnalistul Dan Andronic au fost trimişi în judecată în anul 2015, de către DNA, pentru fapte de corupţie. Concret, Elena Udrea este acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Andronic de mărturie mincinoasă. Instanţa a pus sechestru de 4,7 milioane de euro asupra bunurilor în cauză.

„În cursul anului 2011, inculpata Udrea Elena Gabriela a acceptat promisiunea făcută de un om de afaceri, prin intermediari, de a primi suma de 5.000.000 USD pentru a-şi exercita influenţa asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei şi a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA, în vederea menţinerii, în condiţiile deja negociate (preţ şi cantitate de energie furnizată), contractele pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu SC Hidroelectrica SA. Din suma promisă, inculpata a primit, în noiembrie 2011, în scopul arătat, prin intermediari, 3.800.000 de dolari, dar şi o creanţă de 900.000 de euro; creanţa reprezenta o sumă pe care o firmă a omului de afaceri o împrumutase unui terţ şi care era garantată cu părţi sociale ale unei societăţi comerciale care deţinea două publicaţii”, arata DNA, la momentul trimiterii în judecată a celor doi.

Pentru a ascunde că era beneficiara reală a creanţei de 900.000 euro (care i-ar fi conferit pe cale de consecinţă şi puterea de a influenţa activitatea societăţii cu activitate media), procurorii DNA arată că Elena Udrea a preluat creanţa de la firma controlată de omul de afaceri, prin interpunerea unei alte firme paravan, aparţinând unei cunoştinţe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici